Op 6 maart 2015 verscheen het lang verwachte tweede album van Audio Adam, ‘Moving Down The Grey Line’. De release van het album werd destijds al gevierd in op poppodium Ekko in Utrecht, maar het feestje werd doorgezet door middel van een kleine clubtour bij de verschillende poppodia in het land.

Een van de laatste shows was in de kleine zaal van poppodium Mezz in Breda; Een zaal die al een prachtige uitstraling heeft van zichzelf. Ondanks dat de band heel veel catchy meezing pop-nummers op beide albums heeft staan kozen ze mannen er toch voor om met hun meest donkere nummer te openen. De galmende drums, samen met de luide lage stem van zanger Tjerk Koekkoek vormden het openingsnummer ‘Young Man’.

Bijna het volledige tweede album werd gespeeld, maar ook wat oude nummers van het debuut album ‘This Is Our Home‘ werden uit de doos gehaald. Toch waren het de twee onbekende nummers die het publiek geheel meenamen. Eerst in doodse stilte tijdens het akoestische nummer ‘Ignore Me’. Een nummer dat nooit een album heeft gehaald, maar vorige week wel de moeite waard bleek te zijn om tijdens de shows te spelen, dus werd bijgevoegd. Vervolgens, een paar nummers verder, ging het publiek in volledige feestmodus tijdens misschien wel een van de beste nummer die de band ooit heeft geschreven, ‘Train’. Wederom een nummer die niet te vinden is op een van de albums, maar wel als favoriet wordt bestempeld door de fans. Het bevat zodanig een klap-ritme dat het voor de gemiddelde (a-ritmische) Nederlander onmogelijk is om er ook maar iets van mee te doen.

De reeds uitgebrachte single ‘Stand Down’ werd met volle overgave meegezongen door het publiek. Maar ook ‘If It Takes You Home’, ‘Hands Of Me’ en ‘City Of Sins’ waren veel mensen nog niet vergeten. “Misschien moeten we maar een nummer schrappen, want we mogen maar tot 11 uur spelen”, grapte Tjerk Koekoek, de zanger van de band. Met de rebelse schoenen aan zette de band toch nog na elven het laatste nummer in, want ja, zoals ze altijd zeggen: een show is pas beëindigd bij het einde.

Je zou bijna kunnen zeggen dat het een vlekkeloze avond was voor de band. Natuurlijk waren er her en der wat schoonheidsfoutjes, maar er zit een bepaald ingrediënt in de muziek van Audio Adam waardoor je er moeilijk omheen kunt. Het is catchy, dat zeker, en het werkt. Echte feel good muziek voor elk moment van de dag. De mannen hebben nog wel een weg af te leggen willen ze zich bij de grote Nederlandse artiesten voegen, maar ze gaan dit jaar in ieder geval al een prachtig festivalseizoen tegemoet. En als het viertal blijft spelen zoals ze dat nu doen, met veel oprechtheid en plezier, dan zal deze lijst ieder jaar alleen maar mooier en mooier worden.

Deel: