Vier jaar na het verschijnen van haar laatste album, ‘300 Days At Sea’, komt Heather Nova met een nieuw album.

heather_nova_-_the_way_it_feelsZelf zegt ze op haar negende album, ‘The Way It Feels’, naar verdieping te zoeken. “Kunst moet rauw zijn, als artiest moet je altijd open zijn en de waarheid vertellen”, vindt de 47-jarige singer-songwriter uit Bermuda. “Diep in jezelf graven is niet altijd makkelijk, en het met de wereld delen is nog veel moeilijker. Maar het levert de meest waardevolle muziek op, de liedjes waarvoor mensen me bedanken dat ik ze geschreven heb.”

Producersduo Josh Kaler en Jay Clifford is bepalend geweest voor het geluid van ‘The Way It Feels’. Nova was zo onder de indruk van het geluid en de sfeer van William Fitzsimmons’ ‘Gold In The Shadow’ dat zij graag met hen wilde samenwerken op dit album.

Samen leveren zij een kunststukje af wat flink naar Americana neigt. Hoewel er naast ‘On My Radar’ niet echt nummers opstaan die je heel bewust doen luisteren is ‘The Way It Feels’ wel een heerlijke plaat om in je collectie te hebben. Met voornamelijk kleine liedjes waarin Heather’s heldere, betoverende stem goed naar voren komt is dit album heerlijk als achtergrondmuziek op een zondagochtend of een zwoele zomeravond. (7/10)(Embassy of Music)

Deel: