Olly Murs werd 6 jaar geleden tweede in de Engelse versie van The X-factor en lijkt zijn loopbaan met precisie uit te stippelen. Zijn vierde album, met de grote hit ‘Wrapped Up’, zorgt voor een uitverkochte HMH in Amsterdam.

De Heineken Music Hall is bomvol met vrouwen en zo nu en dan is er een verdwaalde man te vinden.
Het feest begint gelijk goed als de band ‘Happy’ van Pharrell Williams in start en het is duidelijk dat de band er zin in heeft. ‘Pump It’ van the Black Eyed Peas tovert de zanger, waar we voor gekomen zijn, op het podium.
‘Heart Skips A Beat’ van zijn tweede album is een goede opener in de HMH, Olly Murs heeft vanaf het begin een mooie interactie met de band en het publiek.

Sexy dansjes

OllyMurs-DexterReijsmeijer-14

foto: ©Dexter Reijsmeijer – Maxazine

De vraag van Olly “Amsterdam, did you miss me?” is een inkoppertje naar het tweede nummer waarbij hij zijn sexy dansjes kan doen. De zanger bewijst wederom waarom hij “the reer of the year” heeft gewonnen vorig jaar. Dat kontje kan schudden. Zelfs zo goed dat de eerste BH al het podium op vliegt. Als de showman die hij is moet hij die natuurlijk even rondslingeren. Naderhand vraagt hij nog wel beleefd of de dame in kwestie het kledingstuk terug wilt “aren’t you cold?”

OllyMurs-DexterReijsmeijer-12

foto: ©Dexter Reijsmeijer – Maxazine

Olly belooft dat het een geweldige show zal worden en dat wordt het zeker.
‘Hand on Heart’ is een rustig nummer voor zijn doen, het wordt prachtig gezongen zonder grappige capriolen, alhoewel hij kan het niet laten om toch konijnenoortjes te maken.
‘Never Been Better’ is de titeltrack van het nieuwe album en ook al is te merken dat niet iedereen in de zaal dit nummer kent, het nummer swingt toch de pan uit. Door de herhalingen is het niet moeilijk om mee te kunnen zingen. Tijdens ‘Right Time, Right Place’ krijgt Olly iedereen aan het springen en zelfs een hiphop bounce wordt goed mee gedaan. Een beetje misplaatst maar wel leuk.
We krijgen een zanglesje om mee te kunnen doen met ‘Seasons’ het volgende nummer. Het is maar goed dat wij Nederlanders de passie hebben zoals Olly zegt. Er is 1 zin in dat nummer wat hij zelf erg mooi vindt “All I know is I’m yours with every season” waarbij hij alle fans bedankt.

Flirten met OG3NE

Og3ne-DexterReijsmeijer-3

foto: ©Dexter Reijsmeijer – Maxazine

O’G3NE komt het podium op voor een duet met Olly, een droom voor hem om ‘Up’ met drie mooie meiden te zingen. En gelijk een geweldige kans voor de zusjes om ongegeneerd met Olly te flirten.
‘Hope You Got What You Came For’ heeft ondanks dat het qua band erg vol is met geluid toch de potentie om op weg te dromen. ‘Dear Daling’ wordt gelijk herkend en dus ook volmondig meegezong door heel HMH, als dit nummer kleiner wordt gespeeld zal het nog mooier kunnen zijn. ‘Let Me In’ is dan ook het eerste nummer waarin Olly zijn rust neemt om een nummer klein te zingen, zeer prachtig gedaan.

OllyMurs-DexterReijsmeijer-16

foto: ©Dexter Reijsmeijer – Maxazine

Het is duidelijk dat hij gelijk weer meer energie er in wilt pompen en dat doet hij met een geweldige funky mesh-up. We krijgen van alles te horen: ‘Play That Funky Music’ van Wild Cherry naar ‘Le Freak’ van Chic naar ‘Rappers Delight’ van Sugarhill Gang en vele andere funky nummers. Het is te merken dat het publiek erg jong is, want pas bij Mark Ronson’s ‘Uptown Funk’ gaat iedereen los. ‘Beautiful To Me’ is de nieuwe single in Engeland die het hier ook ongetwijfeld goed zal doen. Tijdens ‘Wrapped Up’ is er meer licht in de zaal, waarschijnlijk wilt de zanger zien hoe iedereen aan het dansen is en wederom een leuke mash-up met ‘Treasure’ van Bruno Mars. Een vlekkkeloze overgang terug laat maar weer eens zien hoe muzikaal de band is.
Na een korte pauze komt de band terug voor de encore. Hij kan natuurlijk niet weg zonder ‘Troublemaker’ te doen. En volgens het publiek is dit inderdaad een goeie afsluiter van de avond.

Foto’s: Dexter Reijsmeijer – Maxazine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel: