Op vrijdag 31 juli vindt de negende editie van het Jam de la Crème Festival plaats op het Haagse Zuiderstrand. Het festival dat acht jaar geleden begon als een Haags vriendenfeestje, groeide uit tot een eigenzinnig jamsessie-fenomeen in de Nederlandse muziekscene. Op twee podia rond Strandpaviljoen ZUID kun je je tegoed doen aan een bomvol programma met vele artiesten, bands, DJ’s en kunstenaars vanaf de avondzon tot in de vroege uurtjes. De eerste namen zijn bekend: onder meer Sue the Night, The Miseries en The Womb spelen een show op de BAND STAGE.

Line-up

Sue the Night verovert sinds eind 2014 als een lopend vuurtje de harten van muziekliefhebbers in Nederland. Frontvrouw Suus de Groot liet al vaker haar gouden stem horen in eerdere Jam de la Crème sessies, dit jaar staat ze met haar 6-mans-band op de BAND STAGE. Samen met producers / bandleden Linda van Leeuwen (Bombay) en Thijs van der Klugt (Baskerville) werd debuutplaat MOSAIC vastgelegd, een album dat in de platenkast van fans van Arcade Fire, Fleetwood Mac en Blondie niet mag ontbreken.

The Miseries – Al jaren wilde Tim Knol het een keer doen. Een punkrockband beginnen. En daarmee de muziek maken die hij op zijn eigen platen niet kwijt kan. Samen met drie Hoornse vrienden schreef hij daarom een stapel puntige, harde maar enorm catchy liedjes. Nummers die niet onderdoen voor de buitenlandse inspiratiebronnen van het viertal. Wat live nog maar eens wordt bevestigd: als de knop om is en de band aan, zijn ze niet meer te houden.

The Womb – Twee jaar lang trokken de mannen van the Womb (voorheen Pop Up Animal Kids) zich terug in de kelder van een oud schoolgebouw om ongestoord te kunnen experimenteren, schrijven, gear te verzamelen en DE plaat te maken die gemaakt moest worden. Dat self-titled album heeft net het levenslicht gezien: the Womb klinkt even groovy als psychedelisch, hard en zacht met haar muzikale luistertrips en liedjes in tape-saturated space-soundscapes.

Jam de la Crème Sessies

In Jam de la Crème staan muzikanten uit alle hoeken en gaten voor één keer met elkaar op het podium. Vanuit de hele Nederlandse muziekscene komen artiesten samen om een avond lang te jammen. Jam de la Crème zoekt steeds naar combinaties van bekende en getalenteerde muzikanten uit alle denkbare genres die leiden tot grenzeloze en unieke optredens waarbij het publiek getuige is van muziek die in het moment wordt gemaakt. De JAM STAGE line-up van het aankomende Jam de la Crème Festival wordt in de loop van de komende weken bekend gemaakt op www.jamdelacreme.nl en via social media.

Naast het jaarlijkse eigen festival zette Jam de la Crème de afgelopen jaren ook sessies neer op festivals als Sziget (Boedapest – Hongarije), Oerol en Life I Live Festival. In eerdere sessies speelden bandleden van onder meer Splendid, Kyteman, Taymir, Blaudzun, Chef’Special, Di-Rect, Janne Schra, Skip&Die, John Coffey, The Deaf, Beef en Typhoon mee.

Deel: