De Kast behoeft geen introductie meer. Met een nieuwe theatertour én een nieuw album gepland voor het najaar, keert De Kast weer terug bij CNR, de platenmaatschappij waar ze hun grootste successen vierden. Het is inmiddels 25 jaar geleden dat Syb van der Ploeg, Peter van der Ploeg, Kees Bode, Sytse Broersma en Nico Outhuijse een bandje begonnen en vanuit Friesland de rest van Nederland veroverde met grote hits als ‘In Nije Dei’, ‘Hart van mijn Gevoel’, ‘Eltse Grins Foarby’, ‘Woorden Zonder Woorden’, ‘In de Wolken’ en ‘Raak’.

De Kast was in de jaren ‘90 een van de populairste popbands van Nederland en verkochten meer dan 1.000.000 cd’s en singles. Zij wonnen meerdere keren een TMF Award, een Edison én een Gouden Harp voor hun gehele oeuvre en vielen op door hun speciale concerten. Sinds hun reünieconcert in november 2006 kwam de band af en toe samen om te spelen op speciale gelegenheden. Anno nu doen ze een selectief aantal concerten per jaar in theater en op festivals en evenementen.

Binnenkort nieuwe single voor De Kast

Het album verschijnt op 2 oktober in een speciale jubileum editie. Naar verwachting zal de 1e single van het nieuwe album op korte termijn uitkomen!

Deel: