Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Maandag18 mei: Kevin Morby (en band) in Vera Groningen

Kevin Morby speelde eerder bas bij indieband Woods en gitaar bij The Babies (samen met Cassie Ramone van Vivian Girls). Naast zijn twee bands The Babies en Woods heeft Kevin Morby ook nog een soloproject waarmee hij prachtige muziek uitbrengt. Pitchfork bekroont de spannende indierockplaat met een ruime voldoende en schrijft: ‘Akoestische geluiden, schitterende orgeltjes en subtiele gitaaruitbarstingen snijden door de negatieve ruimte als een mistlamp. Zijn stem klinkt net zo vol en rijk als die van Cass McCombs en Kurt Vile’.

In zijn liedjes klinkt hij als een mysterieuze vreemdeling die spannende verhalen vertelt bij een haardvuur. Er zit een zekere nostalgie in, en dat is terug te horen in zijn muzikale invloeden: Lou Reed, Bob Dylan en Neil Young noemt hij als favoriete artiesten.

Meer info en kaarten:  http://www.vera-groningen.nl/agenda

Deel: