The Brave, het openlucht festival dat zich volledig richt op singer-songwriter, indie en folk, maakt nieuwe namen bekend. Naast publiekstrekkers als Rondé, Joel Baker en Charl Delemarre, zijn nu de volgende artiesten bevestigd: de indie underground held Loney Dear (ZE), de Ierse folk/popband The Young Folk, indieband Byron Bay (BE), en singer-songwriters Adam Barnes (UK) en de Schotse Daniel Docherty. De tweede editie van het pionierende festival zal plaatsvinden op zaterdag 15 augustus in de ‘Tuinen van West’ een heuvelachtig groen landgoed gelegen tussen Amsterdam en Haarlem.

Logo The BraveThe Brave haalt elk jaar veelbelovende artiesten naar de lage landen en presenteert hun debuut optreden tijdens het festival. Het talent dat dit jaar hun festivaldebuut in Nederland maakt, zijn o.a. Malky, Joel Baker, Daniel Docherty en David Rönnegård. Het festival richt zich op acts die nog niet op alle Nederlandse festivals te zien zijn. Popprofessor Leo Blokhuis zal The Brave hosten en Maxazine is als vanouds weer mediapartner.

Na jaren niet in Nederland gespeeld te hebben, komt de underground indie held Loney Dear een exclusief optreden geven op The Brave. Loney Dear combineert hypnotiserende elektronische ritmes met zijn fascinerende stem en neemt een voltallige band mee.

De rijke traditie van Ierse folkmuziek, wordt meegenomen naar het landgoed in Amsterdam-West. De vijfkoppige folk/popband The Young Folk maakte furore in Nederland met hun single ‘Way Home’. De hardwerkende multi-instrumentalisten mixen hun Ierse folk met strakke indie en belichamen precies waar The Brave voor staat.

Uit België komt de band Byron Bay met hun harmonische, stuwende folkpop. Ook zal singer-songwriter Adam Barnes één van de podia op The Brave bestijgen. De goudeerlijke performer maakt muziek die dwars door je ziel snijdt. Singer-songwriter Daniel Docherty is een troubadour pur sang. De virtuoze gitarist reisde kris kras door Europa om op straat te spelen. Op The Brave speelt hij zijn eerste officiele optreden buiten de UK.

Ook de Beste Singer-Songwriter van Nederland op The Brave

De winnaar van De Beste Singer-Songwriter van Nederland zal op The Brave spelen. Artiesten van Nederlandse bodem zijn dus ruim vertegenwoordigd. Ook werkt The Brave samen met andere grote talentenjachten, zo zijn de winnaars van Mooie Noten en de Grote Prijs van Nederland hier te zien.

Eén park, drie podia, 15 uur lang muziek en 24 acts. Tijdens de eerste editie van The Brave bezochten in totaal 2.600 muziekliefhebbers het festival. De opzet van het festival wordt dit jaar nog intiemer. Het terras bovenop de picknick heuvel biedt uitzicht over het volledige festivalterrein. Bij het amfitheater en in de huiskamerachtige Speakeasy tent treden indie bandjes op en kun je wegdromen bij uiteenlopende singer-songwriters. Op het hoofdpodium spelen epische en meeslepende festivalknallers. Dit jaar komt er een extra foodcorner. Nieuw dit jaar is de sterrenchef die new york style lobster rolls serveert en het 25-minute dining concept waar je in minder dan een half uur 3-gangen kunt eten.

Vanaf middernacht beginnen de campfire sessions met de akoestische rock’n’roll van de bebaarde mannen van Small Time Crooks uit Rotterdam. Het festival biedt ruimte aan 3.000 bezoekers. De versterkte muziek op de drie podia duurt van 11.00 tot 23.00. Na afloop mag er tot ver na middernacht akoestisch gejamd worden bij de verschillende kampvuren op het festivalterrein.

De line-up is: Loney Dear (ZE), Rondé, The Young Folk (IE), Daniel Docherty (UK), Joel Baker (UK), Byron Bay (BE), Adam Barnes (UK), Malky (DE), Charl Delemarre, Sem Dylan, Small Time Crooks, David Rönnegård (ZE), Aestrid, Jerusa, Alasca, Drawing Circles (DE), Bunch on a Breakout en winnaar Beste Singer-Songwriter van Nederland.

The Brave

Deel: