Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Dinsdag12 mei: King Khan & The Shrines in Ekko Utrecht

King Khan staat bekend als een van de wildste en meest extravagante frontmannen uit de rock-scene.

De band vermengt soul met garage rock, sixties psychedelica en rhythm ‘n’ blues. Af en toe klinken de tonen van een hammond-orgel of hoor je cultfenomeen King Khan zelf, wiens schorre stem kronkelt alsof hij tien duivels in zich herbergt. Erick Khan, zoals hij van oorsprong heet, begon zijn carrière in Montreal, Canada, waar hij met The Spaceshits halverwege de jaren negentig al helemaal los ging. De vuilnisbakken-soul-rock-garage van King Khan & The Shrines psychedelica dampt, schuurt en zweet tot de laatste noot.

De Indo-Canadees is een excentriek figuur, tegenwoordig opererend vanuit Berlijn heeft hij een groep ijzersterke muzikanten om zich heen verzameld, en treedt vaak op met ontbloot bovenlichaam, soms aangevuld met cape, staf en hoofdtooi.

Meer info en kaarten:  http://ekko.nl/pagina/agenda

Deel: