Als twee broeders in de soul zijn Otis Clay & Johnny Rawls al tientallen jaren in hetzelfde circuit bezig zonder ooit te hebben samengewerkt. Maar nu is het er toch eindelijk van gekomen. En het resultaat van deze samenwerking staat op de cd met de passende titel “Soul Brothers”. Ondersteund door een uitstekende band brengen de – al wat oudere – heren tien prachtige soulnummers, waarvan zes originelen.

ClayOtis RawlsJohnny SoulBrothers_cVocaal hebben de ruim zestigjarige Rawls en de tien jaar oude Clay nog niets aan kracht en gevoel ingeboet. Een combinatie van klassieke soul, blues en gospel die zijn weerga niet kent en waar menig jong(er) artiest nog een puntje aan kan zuigen. Van de opener, “Only You Know And I Know” geschreven door Dave Mason tot en met de krachtige afsluiter “Waiting For Dreams” wordt de aandacht van de luisteraar vastgehouden. Ieder song is van een hoge kwaliteit en het is moeilijk een favoriet te kiezen. Maar als het per se moet dan kies ik voor de ballad “Poor Little Rich Girl” met een hoofdrol voor gitarist Johnny McGhee en toetsenman Dan Ferguson.

Liefhebbers van de aloude Memphis soul en Motown sound moeten deze cd aanschaffen. Grote klasse.

(Catfood Records) (8,5/10)

Deel: