Het gratis festival Baroeg Open Air maakt de headliner bekend: Venom Inc., de reunie van legendarische en toonbepalende metalband uit de jaren ‘80. De hoofdact voor de Electronic Stage is het Utrechtse drum’n bass trio Black Sun Empire. Deze acts zullen 19 september het festival in het Rotterdamse Zuiderpark afsluiten.

Baroeg Open Air kondigt ook de uit België afkomstige noiserock band Raketkanon en de classic rockband Gingerpig aan. Er is ook lokaal talent op het festival, uit Rotterdam komt de wave band Rats On Rafts. Het programma voor het hoofdpodium is hiermee rond. De directeur van het festival, Leon van Rijnsbergen, is trots op deze namen. “We hebben als Baroeg Open Air een naam hoog te houden. Met Venom halen we een levende legende binnen dus dat is zeker gelukt. ”

Baroeg Open Air wordt georganiseerd door poppodium Baroeg en wordt hierin ondersteund door 170 vrijwilligers. In 2014 won het festival de Rotterdam Music Award in de categorie ‘beste festival’ en sinds 2015 is RockMuZine partner van het rockfestival.

Deel: