De Belgische mannen van Oscar And The Wolf veroverden hun eigen land vorig jaar na slechts een album uitgebracht te hebben en zijn nu hard op weg in Nederland. Hun iets wat donkere, zweverige debuutalbum ‘Entity’ kwam in het voorjaar van 2014 uit, en nu een jaar later zorgde de bijzondere elektropop sound voor uitverkochte zalen in Nederland, zo ook de rode zaal van Doornroosje in Nijmegen.

Bazart_KBF1759 kopieDe avond startte met een toepasselijk voorprogramma. De heren van Bazart mochten aftrappen en ondanks de Nederlandse teksten paste ze wat betreft sound en sfeer verrassend goed in het geheel.

Na dit prettige opwarmertje begon het echte werk. Na een intro was de opening met het nummer ‘Joaquim en wanneer het ritme van de drum eenmaal begint, laat dit ook niet meer los. Als snel stond ik met een voet op de grond mee te doen met de maat en ondertussen keek ik aandachtig naar wat er op het podium gebeurde. ‘

OATW_KBF7006 kopieMet op de achtergrond het zilverpapier wat goed op viel met de felle witte en blauwe lichten, danste Max Colombie, frontman van de band, zwevend over het podium met zijn rode glittervestje en maakt vloeiende bewegingen.
Hij speelt met de lichtbundels en het draad van de microfoon en maakt sexy heupbewegingen, wat het publiek duidelijk kon waarderen (luid gejoel).

Als ik hem af en toe weg zie draaien met zijn ogen lijkt het alsof hij op een andere planeet is. De mysterieuze muziek met synthesizer en elektrische gitaar neemt je inderdaad mee dromerige sferen en het publiek gaat daar ook aardig in mee. Veel praten deed de frontman dan ook niet.

Na ongeveer 6 nummers speelde ze het bekende nummer ‘Strange Entity’ en ging de hele zaal mee in zijn oproep te gaan dansen. De handen gingen in de lucht en er werd goed mee gezongen. Daarop volgde nog ‘Jenny From the Block’, wat we kennen van Jennifer Lopez. Het nummer werd geheel in eigen stijl gebracht en was even een apart uitstapje. Gevolgd door de nummers ‘Killer You’ en ‘Princes’ kwam er helaas ook aan deze, tot nu toe zo’n tien nummers tellende setlist, een einde.

Na een korte onderbreking bleek het optreden nog niet helemaal voorbij te zijn en kwamen de heren terug op hetOATW_KBF7206kopie podium. De cover van het welbekende nummer ‘Freed From Desire’ van Gala kon ik niet helemaal plaatsen, maar werd meteen goed opgepikt door het publiek: Max draaide de microfoon om en het publiek zong uit volle borst mee.
Het nummer ‘You’re Mine’ leek dan toch echt het laatste. Een groot applaus volgde en Max ging er even bij zitten. Er kwam een glimlach op zijn gezicht, waarop hij zijn mede bandleden nog even aan keek: ok, nog een laatste nummer dan! ‘Strange Entity’ werd voor de tweede keer gespeeld. Wat ik persoonlijk een bijzondere keuze vind. Maar het nummer is bekend en geliefd bij het publiek, dus waarom niet?

Alhoewel de band niet perse toegankelijke popmuziek voor in de hitlijsten maakt, blijkt het bij heel veel mensen in de smaak te vallen en weet men de weg naar de popzalen te vinden wanneer Oscar And The Wolf aantreden. Niet alleen België maar ook Nederland gaat om. Zo staan ze dit jaar ook op verschillende festivals in Nederland waaronder Pinkpop en maakte ze aan het einde van hun optreden bekend in oktober in de HMH in Amsterdam te spelen.
Aangezien er deze zomer nog meer Europese landen zoals Engeland, Frankrijk en Zwitserland op hun tourschema staan, ben ik erg benieuwd hoe de populariteit van de band zich gaat ontwikkelen buiten België en Nederland. Het visitekaartje hebben ze inmiddels af gegeven: het was een geslaagde avond!

Deel: