Bospop in Weert heeft vandaag de laatste namen bekend gemaakt van de programmering voor het festival in juli. Op zaterdag 11 juli maken Caro Emerald, Novastar en Navarone hun opwachting op Bospop en voor de volgende dag zijn The Gentle Storm en FM geboekt voor het festival. Eerder zijn onder andere Dream Theater, Steven Wilson, Europe, ZZ Top, Ed Kowalczyk, Gary Clark Jr, Melissa Etheridge, Anastacia, Jools Holland and His Rhythm & Blues Orchestra, Racoon, Anathema, Thunder en Danko Jones aangekondigd. De 35e editie van Bospop vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 juli 2015 op Evenemententerrein A2 Weert Noord. Op Bospop treden ruim twintig bands op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium.

Novastar
Novastar is ook present is in Weert, op zaterdag 11 juli. De van oorsprong Limburgse singer-songwriter maakt zijn opwachting in de tent, de plek waar zijn prachtige liedjes het best tot zijn recht zullen komen. De laatste single ‘Kabul’ klinkt ook weer geweldig. Na Novastar volgt de afsluiter in de tent, niemand minder dan Caro Emerald. Emerald brak record na record met haar debuutalbum, waarvan er meer dan een miljoen werden verkocht. Ze heeft inmiddels bewezen allesbehalve een eendagsvlieg te zijn en er zal straks in Weert dan ook niemand stil staan als de hitmachine uit de hoofdstad langskomt. Navarone is op zaterdag de eerste act op het hoofdpodium van Bospop. De rockers uit Nijmegen zijn momenteel bezig aan een succesvolle clubtour en in de zomer trekt het vijftal ook gewoon nog even door. Gelukkig maar.

FM
Op de zondag opent FM in de tent. De in 1984 opgerichte band weet, op een tussenpauze na, van geen wijken. Eind april komt alweer hun negende studio-album ‘Heroes and Villains’ uit. Ook live is FM nog altijd bijzonder sterk.
Dan iets anders. Klassiek ontmoet metal, of is het andersom? Of labelen we het als folk? The Gentle Storm staat sinds hun oprichting vorig jaar hoe dan ook voor kwaliteit. Voorbeeld is ‘Endless Sea’, zo’n nummer dat je bijblijft, als je het eenmaal hebt gehoord. Gaf de band op 26 maart jl. nog een memorabel optreden in de Amsterdamse Melkweg, op 12 juli aanstaande laten Anneke van Giersbergen en haar band het stormen in de tent op Bospop.

Deel: