Racoon
De HMH is morgen helemaal uitverkocht maar eerst spelen ze nog in een bomvolle Apollo. Wat gelijk opvalt is dat de mannen blazers hebben meegenomen. Uit het publiek komt nog de tip om op de benen van Bart te letten. Hij is namelijk heel bewegelijk.
Ze beginnen gelijk goed met ‘Brick By Brick’ een heerlijk rustig nummer om mee te beginnen. “Buiten is het koud maar hier binnen niet” merkt Bart op en uit gaat zijn trui. Wie eerder een optreden heeft gezien van Racoon weet dat het altijd leuk is om te kijken naar de moves van de zanger en de mimiek van Dennis.  En wederom stellen ze ons niet teleur.

“The good bits are for free” van ‘Took a Hit’ wordt door het publiek volmondig meegezongen. Na twee bekende nummers kiezen de mannen om drie nieuwe nummers te spelen. Het is duidelijk te merken dat het grote publiek deze nummers nog niet kent, maar de blazers van The Special Request Horns kunnen nu wel laten horen waarom ze er bij zijn. Ze voegen echt iets toe aan de band en als dit de nieuwe richting is van Racoon juich ik het toe. ‘Guilty’ wordt zeer goed ontvangen. Er hoeft alleen maar gezegt te worden dat ze maar een Nederlandstalig liedje hebben geschreven en het publiek weet al gelijk wat gaat komen.

Natuurlijk wordt ‘Oceaan’ volledig meegezongen door de hele tent. Evenals ‘Love You More’ waar Bart zelfs z’n telefoon opzoekt om vast te leggen hoe iedereen meezingt met dit prachtige nummer. Hier heeft de HMH een goeie opdracht aan om dit te verbeteren.  Vanzelfsprekend kunnen velen ‘Shoes Of Lightning’ mee doen en het zelfde geldt voor ‘Freedom’, ‘No Mercy’, ‘Feel Like Flying’ en ‘Liverpool Rain’. Voor die laatste kregen we jou de opdracht om elkaar vast te pakken en te bewegen als een pinguïn. De allerlaatste is wederom een nieuw nummer ‘Boy Breaks Heart’. Gewaagd om hier mee af te sluiten maar het heeft wel de Racoon sound die we kennen.

 

 

 

Deel: