Paaspop is vanavond van start gegaan en Maxazine is aanwezig om live verslag te doen van de ontwikkelingen. Houd deze pagina in de gaten voor de eerste verslagen, de pagina wordt steeds ververst en aangevuld met foto’s. Geniet van de verhalen alsof je er zelf bij bent!

Bade
Het is nog vrij rustig als Bade opkomt om als eerste af te trappen in de Apollo tent maar hij begint sterk met zijn nieuwe single ‘Heartbeat’. Een lekker popnummer en wederom goed mee te zingen. De bandleden proberen het publiek aan het dansen te krijgen, maar dit lukt niet helemaal. Een vlekkeloze overgang naar ‘Waiting For You’ en het valt me nu pas op dat er zelfs blazers aanwezig zijn, een mooie aanvulling op het podium. Tijdens ‘Into The Sunshine ‘ loopt het beetje bij beetje voller. Bart is goed bij stem en ook al staat de tent niet vol het is een mooie opening van het festival. Natuurlijk wordt zijn hit ‘Hide No More’ gelijk herkent en komt het publiek eindelijk in beweging. Het einde van dit nummer is super funky en zorgt ervoor dat het laatste nummer ook nog de mensen blijven dansen.

Sunday Sun
Het kwartet Sunday Sun opent het festival in de Jack Daniel’s zaal. Sunday Sun, dat in 2014 pas echt bij het grotere publiek bekend is geworden door de track ‘I Call You Honey’ speelt het publiek plat. De heren die in juni 2012 al uitgeroepen werden tot 3FM Serious Talent gaan er helemaal voor en de volle zaal zong luidkeels mee. De hits ‘I Call You Honey’ en ‘Sunday Morning’ werden goed ontvangen. Het kwartet bestaande uit Koen-Willem Toering, Yoshi Breen, Dave Menkehorst en Jan Teertstra heeft het dit paasweekend druk met optredens op verschillende paasfestivals maar staat ook later in het jaar op grotere podia zoals ‘Indian Summer Festival’. Later deze week zullen ze ook hun opwachting maken op de ‘3FM Awards’.

Selah Sue
De Vlaams-Brabantse Selah Sue, oftewel Sanne Putseys, stond vrijdagavond op het hoofdpodium van Paaspop. De zangeres, die al met grote namen zoals Cee Lo Green, Novastar en Jamie Lidell heeft gespeeld, had deze plek zeker verdiend. Met haar hese stemgeluid wist ze haar publiek te pakken. Nummers als ‘Reason’, ‘Crazy Vibes’, ‘This World’ en haar track ‘Alone’ komen voorbij in de overvolle zaal. Het nummer ‘Alone’, wat in oktober 2014 is uitgebracht staat op haar nieuwe album ‘Reason’. De zangeres, die later dit jaar op grote podia in binnen- en buitenland speelt zet een excellente performance neer op het Apollo podium.

Fiddlers Green
Fiddlers green4Wie Fiddler’s Green voor het eerst hoort kan zich niet voorstellen dat dit een Duitse band is. Ze klinken bijna Ierser dan Iers. Bands als the Pogues en Flogging Molly komen bij mij op als referentie. De Fiddlers bestaan dit Fiddlers green1jaar al 25 jaar, maar dat doet geen enkel afbreuk aan hun energie en enthousiasme.
De roadie van de band komt als een echte Schotse oerman in kilt met staf als eerste het podium op. Waarna de 6 bandleden het podium betreden en het feest losbarst!

Met een mix van traditionele instrumenten, viool, banjo, ukelele en accordeon en bas, drums en gitaar speelt Fiddler’s Green een soort Ierse folk on speed. Al bij het eerste nummer ontstaat er voor het podium een moshpit, die naarmate de show vordert alleen maar groter wordt. De Jack Daniel’s tent staat mee te schudden met het springende publiek. De band doet er alles aan om het vuurtje in de zaal verder op te stoken en met name in ‘Never Hide’ brult het publiek massaal met gebalde vuist de titel van het nummer mee.
Fiddler’s Green is een ideale band voor een festival, groot feest in de zaal is gegarandeerd met hun opwindende mix van folk, country en punk.

Di-rect
Di-rectDe band Di-rect werd in 1999 opgericht door Jamie Westland, Frans van Zoest, Bas van Wageningen en Tim Akkerman. Laatstgenoemde leadzanger verliet in 2009 de band, waarop de groep door middel van het televisieprogramma ‘Wie is Di-rect’ op zoek ging naar een nieuwe zanger. Het werd Marcel Veenendaal, waarna ook toetsenist Vince van Reeken aansloot bij de band. De band mocht in deze formatie vrijdag 3 april 2015 optreden op het hoofdpodium van Paaspop 2015. Omstreeks 18:00 beklommen de heren het podium waarop zij door het energieke festivalpubliek met kabaal onthaald werken.

De mannen wisten uitgebreid gebruik te maken van hun 45 minuten durende gloriemoment. De show op Paaspop werd afgetrapt met het welbekende ‘Young Ones’ waarop de band het publiek meenam door een brede selectie nummers uit hun repertoire. Zowel oude als nieuwe hits werden gespeeld door de rockers uit Den Haag. Ook kende het tempogehalte een prettige afwisseling tijdens het concert op Paaspop, zowel een aantal rustige nummers als de ijzersterkte knalnummers werden ten gehore gebracht. Een feest was het in elk geval wel, Di-Rect heeft met dit optrereden op Paaspop wederom bewezen dat zij als band zijnde ijzersterk staan zijn op festivals als deze.

The Partysquad
partysquad2De Desperado’s is tot de laatste plek gevuld en er kan werkelijk niemand meer bij in de broeierige tent. Door de jaren ervaring als feestnummer is een zaal als deze geenpartysquad enkel probleem voor DJ Jerry en MC Ruben. Alle klassieke sfeerverhogers als “Handjes in de lucht!”, confettikanonnen en meezinger als ‘Helemaal Naar De Klote’ maken het een geweldige ervaring voor de Paaspoppers. Het is een aaneenschakeling van “open deuren” maar daar zal niemand om klagen.

The Blues Pills
Paaspop 2015 - Blues Pills (3 of 9)Deze internationale band (twee Amerikanen, Zweedse en een Fransman) werd in 2011  opgericht. Het viertal vond elkaar in hun liefde voor de seventies psychedelische rock.En dat is wat de band speelt; en hoe!
Knetterhard met zwaar psychedelische gitaarsolo’s van de piepjonge gitarist. DePaaspop 2015 - Blues Pills (7 of 9) zangeres is de entertainer van de band en zij weet met haar enthousiasme en geweldige stem het paaspoppubliek voor zich te winnen. Mijn buurman Gerald in het publiek dicteert mij om op te schrijven “dat de zangeres heel expressief is”. En daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Blues Pills is een topband, als ze dan ook nog een geweldige Tony Joe White cover spelen met uitgebreide jams is het voor mij nu al één van de verrassingen van Paaspop 2015.

Truckfighters
truckfighter 2Truckfighters is naast Volvo en Ikea het beste wat Zweden heeft voort gebracht volgens velen. Zanger/bassist Ozo is zichtbaar blij om te mogen spelen op Paaspop en dat laat hij ook met woorden weten. De rockers breken de hele Jack Daniel’s Stage af met een retestrak optreden. Er wordt alles uit de kast gehaald om het publiek waar te geven voor het gedrang in de zaal. ‘Mind Control’ veroorzaakt een kleine aardbeving op de Brabantse gronden en de moshpit groeit per minuut. Buiten mag het fris zijn maar binnen druppelt het zweet van de voorhoofden, ook van de bandleden. Dat krijgt de Ikea alleen voor elkaar bij het bouwen van een boekenkast.

Ronnie Flex
Ronnie_flex_1H6A4770Ronnie Flex heeft zin om de Roxy af te breken, dat is meteen duidelijk. Het festival is pas twee uur onderweg wat meestal niet bevorderlijk is voor een optreden. ronnie flexFestivalgangers hebben vaak een halve dag nodig om aan het ritme, de warmte in de tenten en het drinktempo te wennen. Ronnie heeft daar geen boodschap aan en trapt het gaspedaal meteen in met zijn kenmerkende hiphop en dubstep beats, en oogt ongelofelijk fit. Het publiek kan zijn springtempo nauwelijks bijhouden en als het shirtje uitgaat is dat het sein om met bier te gaan gooien. Diegene die aanwezig waren bij dit optreden hebben vast en zeker een uurtje moeten bijkomen.

Coen en Sander
Coen en SanderHet blijft toch een raar idee op een festival om twee radiomannen te boeken voor een festival. Het zijn immers geen “echte” Dj’s en al helemaal geen echte muzikanten. Als je dan toch twee feestnummers wil boeken dan heb je natuurlijkCoen en Sander2 aan de twee 3FM mannen een goeie. Ze bewijzen keer op keer met hun eigen ‘Coen Und Sander Fest’ dat ze garant staan voor gezelligheid. De Loco Royale was ook goed gevuld en zeker met de wetenschap dat Kensington en Fiddlers Green tegelijk een optreden gaven. Coen en Sander gaven een mooi commercieel feestje, wat een goede ervaring voor hen zelf is met de overstap naar Radio538 in het verschiet.

Def Americans
Def_Americans_1H6A4853De Eindhovenaren spelen eigenlijk een thuiswedstrijd op Paaspop in een goed gevulde Restolounge. Het leek bijna een “mission impossible” om tegelijk met Racoon, Truckfighters en Partysquad geprogrammeerd te staan. Zoals hun grote voorbeeld staan de heren natuurlijk in het zwart gekleed op het podium. Wie de Def American niet kent: De bandnaam is een samenvoeging van Def Jam Records en American Records, de twee laatste platenlabels van Johnny Cash.

Deze tribute-band speelt de klassiekers van de ‘Man in Black’ met zoveel verve en show dat elk moment uit zijnDef_Americans_1H6A4859 muzikale loopbaan tot leven komt in het uurtje Paaspop. Ook de gezellige aankleding van de zaal past perfect in het sfeertje van de muziek. Er is genoeg ruimte om te dansen maar toch worden de tafels al snel als dansvloer gebruikt. Zeker met de toevoeging van Kim Wolterink (die de rol van June Carter Cash vertolkt) spat de liefde voor de muziek, én elkaar van het podium. Van oud tot jong, hiphoppers en hanenkam… iedereen liep met grote grijs de zaal uit, missie geslaagd!

San Cisco
san sisco 6De vrolijke deuntjes van San Cisco vullen de Jack Daniel’s Stage tegen etenstijd. Echt afgeladen is het niet maar al snel weten Jordi Davieson, Josh Biondillo, Nick Gardner en mooie verschijning Scarlett Stevens de menigtesan sisco 2 aan het bewegen te krijgen. De “Aussies” zijn heer en meester in het maken van vrolijke liedjes en hadden twee jaar geleden al een grote hit in Nederland met ‘Awkward’. Morgen reizen ze af naar Amsterdam voor een concert in de Tolhuistuin maar het optreden van vanavond zeer zeker een mooi opwarmertje voor de band. Ook liedjes van het nieuwe album Grace Town werden gespeeld zoals ‘Run’ en ‘Too Much Time Together’. De aanwezigen gingen in ieder geval met een goed gevoel en een glimlach de Paaspopavond in.

Little Devil Allstars
Little Devil Allstar1De jongens en meisjes van Little Devil Allstars weten op buitengewoon professionele wijze elke zaal, feest of festival binnen een mum van tijd om te toveren tot een Little Devil Allstar2epische, classic rock party die zijn weerga niet kent. Gewapend met een gigantische setlist aan enkel de allergrootste hits, een overweldigende performance vol over-de-top glamour, make-up, spandex en gierende gitaarsolo`s weten zij gegarandeerd de allerstijfste hark aan het springen en aan het dansen te krijgen. Al deze luide pracht en praal wordt zo natuurgetrouw mogelijk gespeeld door vijf jonge, maar al zeer ervaren muzikanten. When it`s time to party, we will party hard!

Deel: