The Young Folk is een jonge Ierse folkgroep die eind vorig jaar het debuutalbum ‘The Little Battle’ uitbracht op het Pixie Pace Record label. Maxazine heeft als een van de weinigen in Nederland natuurlijk ook aandacht geschonken aan dit album en niet onterecht, The Young Folk werd ook opgepikt door Nick en Simon in hun tv-programma tijdens hun reis door Engeland en Ierland. De bandleden omschrijven hun muziek als ‘alternative folk’. Bijna alle nummers op het album zijn geschreven door zanger-gitarist Anthony Furey, de zoon van George Furey bekend van de legendarische Ierse band The Furey Brothers.

Op 2 april staat The Young Folk in Paradiso in Amsterdam en jij kan daar bij zijn! Oorspronkelijk in de kleine zaal geprogrammeerd, maar gezien de kaartverkoop is het concert al heel snel verplaatst naar de grote zaal. Maxazine heeft een aantal kaarten te pakken weten te krijgen en mag die weg geven aan jullie! Interesse in een paar kaarten? Mail theyoungfolk@maxazine.nl dan de naam van hun album, samen met je naam en woonplaats en win!

Deel: