De Zwarte Lijst is de themaweek van NPO Radio 6 Soul & Jazz waarin zwarte muziek centraal staat. Een week lang zendt de radiozender een gerangschikte lijst met zwarte muziek uit. Deze lijst is samengesteld aan de hand van de Zwarte Lijstjes die bezoekers van de website zelf hebben samengesteld. Nu swingt de NTR met de meest soulvolle lijst.

Een televisieprogramma vol muziek, bijzonder archiefmateriaal, reportages en mooie verhalen uit de soul- en jazzgeschiedenis. Veel bijzondere gasten: o.a. ontwerper Hans Ubbink vertelt over de invloed van soul en hiphop op mode, muzikant Dave von Raven (De Kik) verklapt zijn favoriete held uit de Zwarte Lijst en Radio 6-dj Steef Cuijpers laat ons de hoogtepunten van 75 jaar Blue Note Records zien. Tevens krijgen we een mooie geschiedenisles van Leo Blokhuis.

Ook zijn er bijzondere reportages van onder anderen Martha Wash (The Weather Girls) en vertelt producer Mark Ronson over de hit ‘Valerie’ van Amy Winehouse. Natuurlijk ook veel aandacht voor nieuwe ontdekkingen. Radio 6-dj Winfried Baijens neemt ons mee naar opkomende artiesten uit de Radio 6 Zwarte Lijst, zoals Kwabs en Benjamin Clementine. En als kers op de taart vertellen toetsenist Sven Hammond en leden van Orgel Vreten ons over 80 jaar Hammond Orgel.

De Zwarte Lijst,  22:40 – 00:20 uur, NPO 3

Deel: