Fields of Folk, het folkfestival dat vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd ter ere van het 10-jarig bestaan van de Nederlandse powerfolkband Scrum, krijgt een vervolg. In het eerste weekend van oktober staan nationale en internationale artiesten op de podia van de Music Club Kampen, waarmee de organisatie van Fields of Folk een nauwere samenwerking is aangegaan. Voor de tweede editie van het festival is de headliner van de vrijdagavond al bekend: The Dublin Legends.

Toen leider en violist John Sheahan zijn vertrek bij de The Dubliners aankondigde leek het doek definitief te zijn gevallen voor Ierlands meest legendarische folkgroep. Aanvankelijk werd aangenomen dat de overige leden zijn voorbeeld zouden volgen maar niets bleek minder waar. The Dubliners gingen verder onder de nieuwe naam The Dublin Legends, formerly of the Dubliners.

The Dublin Legends zetten de zegetocht van de grondleggers van de Ierse folk vol passie voort. Als iconen van het Ierse levenslied zingen ze vol overgave over drank, vrouwen, gelukkige en ongelukkige liefdes. Dit is de Ierse pub op zijn best, het kloppend hart van de Ierse dorpen en steden. The Dublin Legends een mix van oud en nieuw materiaal ten gehore, zoals ‘The Wild Rover’, ‘Dirty Old Town’, Whiskey in the Jar’ en ‘The Irish Rover’. Verrukkelijke folk-klassiekers, vertolkt door verrukkelijke rasartiesten.

De programmering van het tweedaagse festival omvat zowel intieme singer-songwriters als de ruigere up-tempo folkbands. Scrum treedt net als vorig jaar op beide avonden op: vrijdagavond in een akoestische setting en zaterdagavond met een energieke festival-set. Voor de bandleden van Scrum een bijzonder moment, want in 2008 stonden ze eerder met The Dubliners op de bühne. Naar aanleiding van dit optreden besloot Scrum om akoestisch de Nederlandse theaters te bestormen. Met succes, want volgend jaar staat alweer voor de zesde keer een theatertour gepland.

Deel: