Zondag 29 maart is de vervangende datum voor het afgelaste concert van Morrissey in 013 dat dinsdagavond zou plaatsvinden. Eerder op de dag werd het concert enkele uren voor aanvang afgelast, omdat de oprichter en ex-frontman van The Smiths geveld is door griep. 013 is blij dat er een vervangende datum gevonden is en dat het Britse icoon alsnog naar Tilburg komt eind deze maand. Reeds gekochte tickets voor de show blijven geldig voor de nieuwe datum.

Het is onmogelijk om Morrissey los te zien van The Smiths. Steven Patrick Morrissey, zoals zijn volledige naam luidt, brak door als frontman en zanger van deze legendarische Britse groep. Albums als ‘The Smiths’ (1984), ‘Meat Is Murder’ (1985) en ‘The Queen Is Dead’ (1986) hebben een onuitwisbare voetafdruk achtergelaten in het muzieklandschap.

Na het uiteenvallen van The Smiths ging Morrissey solo verder en dat doet hij al ruim 25 jaar met veel succes. Hij levert mijlpalen van albums af: debuut ‘Viva Hate’ (1988), maar ook ‘Vauxhall And I’ (1994) en ‘Ringleader Of The Tormentors’ (2006) mogen in de canon van de hedendaagse muziek niet ontbreken. Nog altijd is de Brit nog even gedreven en ideologisch als vroeger. Dat blijkt tevens op zijn in 2014 verschenen – en na ruzie met zijn label weer teruggetrokken – tiende album ‘World Peace Is None Of Your Business’, met nummers als ‘Earth Is The Loneliest Planet’: “And humans are not really very humane/and earth is the loneliest planet of all”.

Deel: