Blur is terug en wel met een nieuw album genaamd ‘The Magic Whip’, een concert in Hyde Park en ze bracht vandaag ook hun nieuwe single ‘Go Out’ uit. Kortom, de Blur fans kunnen hun geluk niet op.

Ons dagelijks ritueel werd vanmiddag abrupt verstoord toen er een bericht op facebook verscheen van Damon Albarn. Een link met de tekst ‘stand by’ had ons direct in onze greep, wat zal het zijn, wat voor nieuws zullen we horen? Aangezien Damon meerdere projecten doet en onlangs de return van Gorillaz bekend maakte, neigde de verwachting ook die weg uit.

Nadat de livestream een half uur had afgeteld werd vanuit Chinatown in Soho Londen, Blur aangekondigd. Een lang en goed bewaard geheim werd onthult, een nieuw album is af en verschijnt 27 april al in de winkels. Tegelijk werd een (voorlopig) eenmalige show in Hyde Park Londen bekend gemaakt. Blur zal daar op 20 juni staan en vult daarmee de line up aan van de British Summer Time concerten.

12 Jaar na hun laatste album mogen we dus eindelijk uitkijken naar nieuw materiaal en hieronder kun je alvast de nieuwe single ‘Go Out’ beluisteren. Wil je graag naar de show van Blur in Hyde Park, bestel dan 23 februari het nieuwe album en ontvang een code om 2 kaarten te kopen in de voorverkoop. De vraag naar kaarten zal echter groter zijn dan het aanbod, dus de code zal geen garantie bieden.

De aankondiging van het album komt als een grote verrassing omdat Blur-frontman Damon Albarn in juli 2014 nog zei dat ze gestopt waren met het opnemen van een nieuwe Blur plaat: “Sometimes, if you can’t do it all at once, it dissipates really and I don’t know what I’d sing about now with that record… There’s some great tunes on there, but it may just be one of those records that never comes out.” Maar vandaag legden de band uit dat toen ze het materiaal opnieuw gingen beluisteren de sound veel beter was dan ze verwacht hadden. Terwijl Damon Albarn aan zijn solotoer bezig was, is gitarist Graham Coxon met de opnames naar producer Stephen Street gestapt. Street heeft toen de band aangemoedigd om het album af te maken. Albarn en Coxon zijn teruggegaan naar Hong Kong en hebben daar het album afgeschreven.

The Magic Whip Tracklist:
01. Lonesome Street
02. New World Towers
03. Go Out
04. Ice Cream Man
05. Thought I Was A Spaceman
06. I Broadcast
07. My Terracotta Heart
08. There Are Too Many Of Us
09. Ghost Ship
10. Pyongyang
11. Ong Ong
12. Mirrorball

Blur

Deel: