Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Zaterdag 14 februari: Ghost Brigade / Agrimonia / Talbot in Patronaat Haarlem

Liefst drie vette bands uit het Noorden, Finland Zweden en Estland  staan vanavond op het programma. Ghost Brigade, Agrimonia en Talbot  maken melancholische metal – sfeervol, met ruimte voor zowel melodie als het stevigere werk.

Ghost Brigade brengt begin november ‘IV – One With The Storm’ uit, de nieuwe opvolger van het gelauwerde ‘Until Fear No Longer Defines Us’. Voor deze nieuwe plaat is een toetsenist toegevoegd aan de bezetting, en waar de eerdere platen al een emotionele mix van doom metal, post-rock, metalcore en progressiev rock bracht, wordt op ‘IV’ verder de ziel van de band open gelegd, zonder aan hardheid in te boeten.

De Gothenburgers van Agrimonia speelden eerder oa al in At The Gates en Martyrdöd, en het epische geluid van de band wordt dan ook gekenmerkt door een breed scala aan nihilistische duisternis. Het dondert en is atmosferisch, de doom is doordrenkt van death- en black metal en ook crust invloeden zitten er duidelijk in. Label Southern Lord bracht hun laatste album uit, en als dat nog niet genoeg keurmerk is, kreeg de plaat ook nog eens 8/10 op Pitchfork.(Patronaat)

Meer info en kaarten: http://patronaat.nl/overzicht

Deel: