Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Woensdag 11 februari: Cross-linx in Muziekgebouw aan t IJ Amsterdam

Cross-linx slaat een brug tussen indie-klassiek en avant-gardepop. Een avondvullend programma met grote concerten en kleinere intieme optredens in het Muziekgebouw en Bimhuis. Tijdens deze editie van Cross-linx 2015 – die ook reist naar Eindhoven, Rotterdam en Groningen – grote namen en geweldige verrassingen. De Amerikaanse zanger Mark Lanegan en het Britse elektronica-fenomeen Squarepusher treden op met het Metropole Orkest. Ook maken o.a. Binkbeats, Bryce Dessner, Pekka Kuusisto, Aufgang en Jameszoo hun opwachting.

Met onder andere:

Mark Lanegan Band + Metropole Orkest . Als  voorman van The Screaming Trees is Lanagan een van de meest gezichtsbepalende figuren van de Amerikaanse grunge-golf. Hij werkte samen met grote namen als Queens of the Stone Age, Pearl Jam en Nirvana’s Curt Cobain.

Squarepusher + Metropole Orkest Squarepusher a.k.a. Tom Jenkinson is sinds de jaren tachtig een van de meest bijzondere Britse techno-artiesten, maar tegelijkertijd de techno allang voorbij.

En Bryce Dessner een Amerikaanse componist die vooral bekend is door zijn werk met de veel geprezen grensoverschrijdende rockband The National.

Meer info en kaarten: http://www.muziekgebouw.nl/agenda/

Deel: