CityRock Leeuwarden is een festival dat deze zomer niet gemist mag worden. Weinig festivals weten met slechts zes bands zo’n gevarieerd programma binnen de rockmuziek neer te zetten als CityRock. Met de toevoeging van The Anwser, Peter Pan Speedrock, Kamchatka en Red Vultures, naast eerder aangekondigde Epica en Stream of Passion, is de line up van het festival nu rond.

Met de laatste toevoegingen presenteert CityRock weer een line-up waar rockliefhebbers uit iedere hoek blij mee zullen zijn. De Ierse hard- en bluesrock band The Answer maakt zoveel indruk met zijn platen dat de mannen in 2009 met AC/DC op tournee mogen. De Ieren brengen binnenkort hun nieuwe album ‘Raise a little Hell’ uit en dat is precies wat ze komen doen in Leeuwarden op 7 augustus.

Iedere Nederlandse rocker kent Peter Pan Speedrock wel. De formatie uit Eindhoven staat bekend om zijn energieke muziek, die omschreven wordt als een mix tussen punk- en hardrock, rockabilly en metal. Bovendien geniet de groep van een uitstekende reputatie als liveband! 2015 staat in het teken van het 20-jarig bestaan van de band en dat gaat niet ongemerkt voorbij.

Je kunt ze psychedelische rockers noemen, bluesrockers, hardrockers of zelfs progressieve stonerrockers. Aan het eind van de dag laat Kamchatka zich inspireren door bands als The Jimi Hendrix Experience, Led Zeppelin en Cream, maar de Zweden met Per Wiberg (o.a. Opeth, Spiritual Beggars, Candlemass) op bas en zang, geven graag hun eigen draai aan de muziek.

De Nederlandse band Red Vultures is van origine een project van Within Temptation drummer Mike Coolen, Heideroosjes gitarist Frank Kleuskens, My Favorite Scar bassist Patrick de Kok en Vals Licht zanger en gitarist Tony de Bruijn. Het doel van de groep is om rock te maken op de manier waarop het bedoeld is: zonder concessies.

De line-up van CityRock Leeuwarden ziet er als volgt uit: de Nederlandse symfonische metalband Epica zal het festival afsluiten. Verder spelen The Answer (IER), Peter Pan Speedrock (NL), Kamchatka (ZWE), Stream of Passion (NL), en Red Vultures (NL). Kaarten zijn verkrijgbaar op de website en kosten €15,- (exclusief servicekosten). Aan de kassa kost een kaartje €20,-. Na afloop van het festival kunnen de bezoekers gratis naar de afterparty in het café Fire Palace, op enkele meters van het terrein af. De bands die hier spelen worden nog bekend gemaakt.

Er zijn ook weer combitickets te koop voor CityRock Leeuwarden en metalfestival Into the Grave, dat een dag later, op 8 augustus op dezelfde locatie plaatsvindt. Op Into the Grave spelen Sabaton (ZWE), Sepultura (BRA), Cannibal Corpse (USA), Obituary (USA), Ensiferum (FIN) Avatar (ZWE), Audrey Horne (NO) en Betraying the Martyrs (FRA).

Hier komt nog een lokale opener bij, namelijk de winnaar van de bandcompetitie Highway to Hell. Deze bandcontest wordt op 5 april gehouden in De Harmonie tijdens het Eggbangers Ball festival. Meer nieuws hierover wordt binnenkort bekend gemaakt. De winnaar van de contest zal zowel op het festival Dokk’em Open Air als Into the Grave 2015 optreden. Ook is er na Into the Grave nog een afterparty, waar bezoekers van het festival gratis heen kunnen. Hier spelen de Nederlandse bands MagnaCult en Edge of Serenity de avond afsluiten. Een combiticket voor Into the Grave en CityRock kost €25,- (exclusief servicekosten).

Deel: