Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Zaterdag 7 februari: Wishbone Ash in De Pul Uden

Wishbone Ash is een Britse rockband, opgericht in 1969 en nog steeds optredend, die bekendstaat vanwege dubbele gitaarbezetting. De band vierde zijn hoogtijdagen gedurende de jaren 70.

“Na 40 jaar staat de Britse rockband Wishbone Ash nog steeds als een huis. Hun optreden is voor oude en nieuwe fans een feest om te zien en te beleven.

Wishbone Ash werd in het legendarische jaar 1969 opgericht. De toenmalige bandleden waren jonge mannen, beïnvloed door jazz en progressieve rock, die stonden te springen om hun muzikale bijdrage te leveren aan de rockgeschiedenis. Na een spontane jamsessie tijdens een soundcheck van Deep Purple kreeg Wishbone Ash hun ‘big break’.  Hoogtepunten van hun carrière waren het album Argus uit 1972 dat miljoenen heeft opgebracht en wordt beschouwd als een van de beste classic rock albums aller tijden, samen met “Pilgrimage” en “New England”. En onlangs oogsten ze nog veel lof voor hun album “The Power Of Eternity” uit 2008.  40 jaar later worden ze gezien als de pioniers in het gebruik van twin lead gitaren en heeft de band wereldwijde erkenning gekregen mede dankzij een stel ijzersterke touren. Wishbone Ash, de typische road band, is een erkende invloed op vele andere bands waaronder Thin Lizzy en Iron Maiden.” (bron: De Pul)

Meer info en kaarten: http://www.livepul.com/1009/wishbone-ash-bail/

Deel: