Gisteren was alweer de laatste avond van de 9-daagse reeks van de zeventiende editie van de De Vrienden van Amstel LIVE! In tegenstelling tot eerdere edities besloot Amstel dit jaar om het volledige programma tot het allerlaatste moment geheim te houden. De verrassing was dan ook groot toen Anouk bij aanvang het podium opstapte. De populaire zangeres was in 1999 één keer eerder aanwezig bij de allereerste editie van het evenement in Ahoy. Dat De Vrienden van Amstel LIVE! een evenement van uitersten is bleek wel toen Rowwen Hèze samen met Jan Smit direct na de opening de polonaise inzette, waarna niet veel later een 45-koppig orkest samen met Sharon den Adel (Within Temptation) en Waylon hits van Coldplay ten gehore brachten.

In de ‘Grootste kroeg van Nederland’ traden in totaal 17 artiesten op met eigen nummers en in bijzondere duetten. Ook gastheer Xander de Buisonjé, VanVelzen, Miss Montreal, O’G3NE, Ilse DeLange, Gers Pardoel, Jeroen van Koningsbrugge, Golden Earring, DI-RECT, Eva Simons, Racoon en Guus Meeuwis maakte tijdens deze editie hun opwachting onder de vertrouwde kroonluchter in Ahoy.

Met een recordaantal aantal bezoekers van 125.000 bezoekers, speciale muzikale en visuele verrassingen, waaronder een rijdende pianobar als kleinste kroeg in de grootste kroeg alsmede een indrukwekkende drumsessie tijdens ‘Rader Love’ smaakt het al naar meer.

De verkoop voor volgend jaar is al in volle gang en zullen plaatsvinden op 21, 22, 23, 24, 27, 28, en 29 januari 2016.

Deel: