De organisatie van Dauwpop heeft gisteren dEUS, Foxygen, Dead Moon, C.W. Stoneking en Afterpartees toegevoegd aan de line-up voor Dauwpop 2015. Misschien wel de beste gitaarband uit België is dEUS. De band bestond onlangs 20 jaar en vierde dat met onder andere twee uitverkochte greatest hits shows in Paradiso. Bij deze shows bleek hoe urgent en goed hun muziek nog steeds is.

Maker van drie bijzonder goed ontvangen albums is Foxygen. Met het nummer ‘San Francisco’ scoorden ze een dikke underground hit en de doorbraak naar een echt groot publiek kan niet lang meer op zich laten wachten. Live is het een uitzinnige vreugde met een podium vol bandleden, danseressen en zwoele achtergrondzangeressen.

Begin jaren ’90 legde deze legendarische garagepunk band de basis voor alle hedendaagse garagebandjes. De liefhebber zal de naam Dead Moon zeker kennen. De Amerikaanse band doet dit jaar nog slechts één reünie show in Europa en dat is op Dauwpop.

Na 6 jaar is de Australische C.W. Stoneking weer helemaal terug met zijn nieuwe album ‘Gon’ Boogaloo’. De muzikant mixt jaren ’20 en ’30 blues en jazz met hillbilly, gospel, en country.

Één van de grootste talenten uit Nederland zijn de branieschoppers van Afterpartees. Single ‘First/Last’ leverde al een bescheiden radiohitje op en aankomend album ‘Glitter Lizard’ belooft een garagepop pareltje te worden.

PROGRAMMA DAUWPOP 2015 o.a.:
Anouk  
Kensington 
dEUS
Masters of Reality
Dotan
Typhoon 
Foxygen
Magnus 
John Coffey
CW Stoneking
Dead Moon
King Kahn & The Shrines 
Paceshifters 
Afterpartees
Pauw 
FeestDJRuud 
Cookachoo 
The Million Plan 
Doppelgang  

Deel: