Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Donderdag 8 januari: De Kift/ Paradiso Amsterdam

De Kift is een Nederlandse band met roots in de punk en de fanfare en een grote liefde voor het theater en de poëzie. Zo schreven zij al opera’s, theaterstukken, filmmuziek en filmscripts, waarin ze zelf ook nog eens acteerden. Het leverde hen onder andere een Zilveren Harp op. Vorig bracht dit bonte gezelschap alweer hun tiende plaat uit, ‘Bidonville’ getiteld.

“Als zo vaak bij De Kift zijn de personages afkomstig uit de marge van de samenleving – in dit geval de rafelranden van de grote stad.” (Lust for Life, Peter Bruyn)

Het optreden in de grote zaal is deze keer extra bijzonder voor De Kift. Het is namelijk de laatste keer is dat acteur Sanne den Hartogh meespeelt. “Verwacht trompetten, tuba’s, trombones, saxofoon, een contrabas, banjo’s en gitaren. Maar ook een gitarron, lira, drumorgel, speelklokje en hakkebord! Verwacht experimentele gekte, droevige zeemansliederen, humoristische poëzie en een op hol geslagen podiumpresentatie.” (Vera Groningen)

 

Flip Noorman, de briljante verhalenverteller die wordt ondersteund door een fantastische band, de Noormannen , zijn met een mix van balkan, jazz en blues het niet te missen voorprogramma Flip en de Noormannen.

Meer info en kaarten: http://www.paradiso.nl/web/Agenda-Item/De-Kift-2.htm

Deel: