Deel 2 van een drieluik met een overzicht van de grootste Nederlandse kanshebbers om dit jaar door te breken bij het grote (festival) publiek. Maxazine geeft vandaag weer vijf kandidaten een podium.

1. Sue The Night

Suus de Groot komt uit Haarlem en vergaarde wat medemuzikanten om zich heen voor het muzikale project Sue The Night. Zelf gaat ze al heel wat jaren mee en komt ze eind deze maand eindelijk met haar eerste album.

2. Jayh

Deze Amsterdamse zanger/producer stond jaren onder contract bij TopNotch waar hij voornamelijk produceerde en meewerkte aan nummers van onder andere The Partysquad, Reverse en Sharon Doorson. Eind 2014 tekende Jaouad bij Avalon waarbij hij hopelijk meer van zich laat horen.

3. PollyAnna

In november vorig jaar bracht deze Hollandse schone haar debuut album ‘Indigo’ uit. Haar bekendheid nam gigantische vormen aan nadat ze tot “belofte van 2015” werd gebombardeerd door Giel Beelen. Nu de storm weer wat is gaan liggen is het weer cool om te genieten van haar nummers die variëren van verstilde singer-songwriters tot uptempo popliedjes, met een vleugje rock en hier en daar een snufje country.

4. Ayden

De 19-jarige Sanne Veerbeek maakte begin vorig jaar indruk met haar versie van ‘Drunk In Love’ en ging daardoor aan de haal met een single in samenwerking met Yellow Claw. Ooit weggestuurd uit het team van Ali B. in X-factor maar wellicht dit jaar een (inter)nationale doorbraak?

PAUW

Naast alle lieve singer-songwriter geweld van de afgelopen jaren komt er ook weer wat anders bovendrijven. Drie heren met een muzikale liefde voor de jaren 60 en 70 rock. Jacco Gardner meets DeWolff. Een EP met 4 nummers met een tijdsduur van een half uur wekt hoge verwachtingen het aankomende jaar.

Deel: