Na bijna dertig jaar stilzwijgen hebben de bandleden van het nog altijd populaire Doe Maar toestemming gegeven voor het maken van een documentaire over de Nederlandse band. De 83 minuten durende documentaire Doe Maar: Dit is alles doet een stap terug in de geschiedenis van de popband Doe Maar. De bandleden Ernst Jansz, Henny Vrienten en Jan Hendriks vertellen de kijker alles wat je nog niet wist van de band en wat je misschien vergeten was. Tussendoor komt er een schat aan archiefbeelden voorbij en de beste platen van Doe Maar.

Succesjaren
Tijdens de documentaire gaan de bandleden samen met de fans terug naar Tilburg, waar het allemaal begon. Ze vertellen over hun succesjaren, toen ze de ene hit na de andere scoorden. Ze zijn verantwoordelijk voor Nederpopklassiekers als ‘1 Nacht Alleen’, ‘Pa’ en ‘De Bom’. De band was razend populair – waar ze ook kwamen, hordes gillende mesjes zaten hen op de hielen.

Vorig jaar première
Doe maar: dit is alles is geregisseerd door Martijn Nijboer en Patrick Lodiers. Vorig jaar ging Dit is alles in première tijdens het 33ste Nederlands Film Festival. Regisseur Martijn Nijboer regisseerde eerder Je Zal Het Maar Hebben (genomineerd voor het Gouden Beeld 2003), Over Mijn Lijk en de documentairereeks Patrick in de Bijlmer met Patrick Lodiers.

Doe Maar: Dit is alles, 20:40 – 22:05 uur, Canvas

Deel: