Na een paar gemiste kansen om toch een volledige show te kunnen meemaken van deze, door Ad VandenBerg in februari opgerichte formatie, was het dan eindelijk toch zo ver. De kleine maar sfeervolle Jupiler zaal van de Mezz was de plek waar het allemaal stond te gebeuren.

Een prima voorprogramma werd verzorgd door `The Road Home` . Met hun debuut EP ‘Old Hearts’ (2012) welke in eigen beheer werd uitgebracht en zo snel was uitverkocht dat het voor een tweede keer bij `Shield Recordings` opnieuw op de markt kwam en hun tweede album ‘Too Cold’ (2013) wat zo goed werd ontvangen dat zij in augustus van dat jaar door 3FM zijn uitgeroepen tot “Serious Talent”, een band die mee telt. De broers Kenneth en Luke Christoffel vormen de muzikale spil in deze formatie en zijn, jawel, ook de broers van bassist Sem Christoffel van The Moonkings. Een vermakelijke opwarmer voor de hoofdact kan ik wel zeggen.

Na een spannend en bijna “spooky” intro knalt Adje en zijn band binnen met `Line Of Fire` terwijl mijn broekspijpen trillen van de bassen die onder het podium vandaan komen. `Steal Away`, `Leave This Town`en `Feel It` volgen. Nou voelen doen we het zeker! Het is duidelijk dat Ad van den Berg dan weliswaar een talentvol kunstenaar is gebleken, maar dat zijn hart toch bij zijn muziek ligt. Persoonlijk ben ik heel blij dat hij in het najaar van 2013 besloten heeft om samen met zanger Jan Hoving, drummer Mart Nijen Es en bassist Sem Christoffel “VandenBerg’s Moonkings” op te richten en zijn muzikale pad te vervolgen.

De passie in het gitaarspel van ‘Adje’ is nog steeds volop aanwezig en het aanstekelijke enthousiasme van Jan Hoving met zijn gevoelige zang is een perfecte toevoeging. `Judgement Day`, en `Here I Go Again`, oud Whitesnake nummers, maar ook `Burning Heart` van Vandenberg passen deze man als ingelopen schoenen. Dat hij vrolijk rondhuppelt met een brede glimlach, wars van enig ritmegevoel, stoort geenszins maar maakt het optreden alleen maar puurder. Het zorgt er in ieder geval voor dat het publiek zich vrijer voelt om mee te klappen en te dansen wat dan ook volop gebeurt.

Talentvolle drummer Mart krijgt tijdens het optreden de kans om een vet strakke drumsolo neer te zetten tot groot vermaak van het publiek. Een wel heel jonge fan van twee turfen hoog die vooraan staat en nog maar net het podium op kan kijken is er stevig van onder de indruk. Hij drumt zelf en zal na afloop tot zijn grote verrassing en blijdschap het drumstokje ontvangen.

Nummers als `Good Thing`, `Lust and Lies` en `Nothing Touches` worden ook gespeeld, maar ook het nummer `Leeches` wat naar hoe ik begreep niet elk optreden het geval is geweest. Kortom, het hele album is live gespeeld plus bonus. Behoorlijk veel waar voor het aangeschafte entreekaartje. En dat was voor aanvang nog best spannend vanwege problemen met de gitaar van Ad, maar dat bleek toch keurig opgelost.
Ingeslapen en verroest is Ad van den Berg nog lang niet. Het is duidelijk dat hij met zijn Rockmuziek jong en oud nog steeds weet te boeien. Met de klassieker `Allright Now` van de band The Free als toegift en afsluiter van de avond, staat de zaal op zijn kop en word er luidkeels mee gezongen. Het zou heel fijn zijn als deze formatie er nog een poosje mee door zou gaan. Puike show!

 

© Foto’s Rob Sneltjes / Maxazine.nl

Deel: