Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Dinsdag 9 december: Benjamin Clementine/ Doornroosje Nijmegen

De Ganese singer-songwriter Benjamin Clementine die opgroeide in Noord Londen, is een interessante verschijning; met blote voeten gezeten achter een vleugel speelt hij de sterren van de hemel. Met muziek dat klinkt als een clash tussen de rauwe groove van Nina Simone en het theatrale van David Bowie in zijn jonge dagen. Andere invloeden zijn James Brown en Bob Marley. Clementine is bezig aan een Europese tour waarbij hij ook verschillende zalen in Nederland aandoet.

Oktober vorig jaar maakte hij zijn televisiedebuut in de Britse BBC show ‘Later… with Jools Holland’ waar hij opviel door zijn krachtige stem, virtuoos pianospel ,melancholieke teksten en zijn toch wel opvallende uiterlijk. Maar zijn optreden bleef niet onopgemerkt en met de lovende kritieken die volgden, groeide zijn aanhang al snel. Dit jaar kwam zijn nieuwe EP ‘Glorious You’ uit en een debuutplaat is in de maak. Een album om in de gaten te houden.

Het Engelse Evening Standard schreef over Clementine: “An extraordinary new musical talent. Incredible”

Meer info en kaarten:  http://www.doornroosje.nl/

Deel: