Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Zaterdag 6 december: Eric Vloeimans’ Gatecrash / Bimhuis Amsterdam

Eric Vloeimans is als trompettist, bandleider en componist in eigen land maar ook ver daarbuiten geliefd. Zo toerde hij eerder dit jaar in de Verenigde Staten en bracht hij een liveopname uit van een sessie in Yoshi’s Jazz Club in Oakland, Californië. Hij behoort al even tot de top van de Europese jazz. Samen met zijn elektrische band Gatecrash, met kersverse Buma Boy Edgar Prijs-winnaar Jeroen van Vliet op toetsen en voor deze avond met speciale gast gitaartalent Jorrit Westerhof (door Vloeimans uitgekozen voor een tournee met het Noord Nederlands Jeugd Orkest in 2013), tourt hij momenteel langs de Nederlandse zalen.  Met  hypnotiserende jazzfunk tot gloedvolle ballads en krachtige solo’s pakt Vloeimans en zijn band zoals we van hem gewend zijn, flink uit.

Voorafgaand aan het concert wordt een korte film vertoond over Eric Voeimans, in het kader van een groots opgezette serie jazzportretten van belangrijke Nederlandse jazzmusici, op initiatief van het Nederlands Jazz Archief.  De vertoning maakt onderdeel uit van 40 jaar Bimhuis. Regie door Jan Kelder.

Info en tickets op: http://bimhuis.nl/programma

Deel: