Op 11 november staan de Finse cello formatie Apocalyptica in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Het concert is nog steeds onderdeel van het Amsterdamse Cello Biënnale, wat plaatsvond van 17 t/m 25 oktober. Het concert van Apocalyptica werd verplaatst in verband met opnames van het nieuwe album wat begin volgend jaar uit zal komen.

Voordat het concert begint is er nog wat twijfel of het zo hard zal zijn als normaal, aangezien dit niet de zaal is waarin Apocalyptica normaal te zien is. Zodra ze met ‘On the Rooftop with Quasimodo’ aftrappen is duidelijk dat ze hun muziek spelen zoals die bedoeld is, hard met stevig drumwerk door Mikko Sirén.

Al na een paar nummers verlaten enkele mensen de zaal, die waarschijnlijk op een wat klassiekere uitvoering gehoopt hadden. Eicca merkt hier later een opmerking over: “When people don’t leave during the concert, we didn’t play loud enough.”

De show was een goede mix van oude en nieuwere nummers. Helaas was er nog geen werk te horen van het nieuwe album wat in 2015 uitkomt. De opnames voor dit album zijn wel afgerond.

Wanneer zij afsluiten met hun bekende ‘Nothing Else Matters’ cover, trakteert het toch al zeer tevreden publiek hen op een groot applaus.

Apocalyptica komt dus volgend jaar met een nieuw album genaamd Shadowmaker, en heeft op 11 november bekend gemaakt dat zij de theme song van de nieuwe Angry Birds game gemaakt hebben. Eind volgend jaar zullen zij Nederland weer bezoeken, 22 oktober in de Oosterpoort in Groningen, en 23 oktober in Melkweg Amsterdam.

Deel: