De clubtour, die Go Back To The Zoo op 17 oktober 2014 in Het Paard in Den Haag startte, werd op 13 november afgesloten met een energieke show in De Vera in Groningen. Het drie leden tellende Indian Askin uit Amsterdam verzorgt het voorprogramma, de grote zaal liep langzaam vol terwijl hun catchy gitaarpop klinkt.

De mannen van de Nijmeegse band beklimmen wat later dan gepland het podium, maar maken dat goed door een strakke show neer te zetten. Met zichtbaar enthousiasme spelen ze de nummers van laatste album ‘ZOO’, dat in februari uitkwam en op lovende kritieken kon rekenen. Het pakkende geluid van producer Martin Glover, voormalig bassist van Killing Joke, heeft een positief effect, zowel op plaat als op het podium.

Natuurlijk passeren bekende hits als bijvoorbeeld ‘Charlene’ ook de revue. De sfeer zit er goed in, er is zelfs een live primeur! Drummer Bram trekt voor de eerste (en waarschijnlijk ook laatste) keer zijn shirt uit. Hij is hier zelf zo van slag van, dat hij het eerstvolgende nummer verkeerd inzet, tot hilariteit van de rest van de band en het publiek.

Dat de mannen het goed naar hun zin hebben, blijkt wel aan het eind van hun optreden. Waar de meeste artiesten het houden bij één toegift, komt Go Back To The Zoo met een aantal afscheidsknallers om hun clubtour af te sluiten. Even na half twaalf is de show echt voorbij en laten ze het publiek met een goed gevoel achter.

We kunnen alleen maar concluderen dat je voor een avond ongecompliceerd rocken bij Go Back To The Zoo aan het juiste adres bent!

Deel: