Van reggae grootheid Peter Tosh is onlangs de CD Live at My Father’s Place 1978 uitgekomen. Peter Tosh is ruim 27 jaar dood en zou dit jaar 70 zijn geworden als hij destijds niet was doodgeschoten voor zijn huis in Jamaica. Tosh kennen wij natuurlijk allemaal van zijn grote hit “Don’t look Back” in samenwerking met Mick Jagger en de teleurstelling van Jan Smeets van Pinkpop dat laatstgenoemde niet op het podium van zijn verscheen. Wat sommigen niet weten is dat Tosh samen met Bob Marley en Bunny Wailer deel uitmaakte van the Wailers en met hen ook de nodige hits schreef zoals “Get Up Stand Up” dat ook op deze schijf voorkomt.

Het album is een feilloze concertregistratie van een optreden in de legendarische club My Father’s Place in Long Island (NY), dat werd opgenomen en uitgezonden door radiostation WLIR en een prachtig tijdsdocument

Met o.a. meesterdrummer Sly Dunbar en bassist Robbie Shakespeare bekend als het meest legendarische Reggae-tandem en gitarist Mikey Chung en een fraaie band met achtergrondzangeressen en de nodige percussionisten wordt de luisteraar meegenomen door een reeks van twaalf songs uit zijn repertoire, het is net of je er bij zit. (8/10) (Floating World/Bertus)

peter_toshTrack List:
400 Years
Stepping Razor
Pick Myself Up
African
Burial
Soon Come
The Toughest
Bush Doctor
Don’t Look Back
Get Up Stand Up
Jam
Legalize It

Deel: