Op 5 december komt de Eindhovense singer-songwriter Man From The South met zijn tweede album, genaamd “Paeonia”. In tegenstelling tot de fictieve verhalen en ‘murder ballads’ van debuut ‘Koblenz’ (2012), lijkt op ‘Paeonia’ de derde persoon bijna geheel overleden. Dit album gaat over Man From The South zelf. ‘Paeonia’ werd net als zijn debuut op tape vastgelegd in de Eindhovense studio Casa Cassette door Hermann Blaupunkt. Multi-instrumentalist Chris Draaijer zorgde voor extra dimensies met drones, soundscapes en gitaarpartijen, en zal Man From The South live regelmatig versterken.

unnamed2012 was een moeilijk jaar voor Paul van Hulten aka Man From The South, maar wel met genoeg bagage voor een compleet album met prachtige, melancholische songs. Luister naar ‘Before the Flood’ of ‘I Already Know’ en je begrijpt dat de liefde opnieuw voor rotzooi in de tent heeft gezorgd. Maar wel met een bloedmooie uitkomst, gegoten in duistere folk en melancholische americana met hier en daar een psychedelische zijweg.

Dit tweede album toont opnieuw de intense klasse van de zanger en tegelijkertijd de verontrustende stilte van een denker die zich het best kan uitdrukken door middel van zijn donkere liedjes. Man From The South speelde op basis van zijn vorige plaat oa. op Eurosonic, Grasnapolsky, Incubate, deed vele radioshows zoals Duyster (Studio Brussel) en bij Jaap Boots op Radio 6. Daarnaast was hij te zien in oude kerken, huiskamers en donkere Belgische zaaltjes. Ervaring zat, maar ‘the man’ is geen ‘showman’. Hij speelt zijn set, maakt met wat geluk een flauwe grap en pakt z’n koffer. Alles draait om die kleine spookachtige verhaaltjes en de tokkels op zijn gitaar.

Releaseshow is op 6 december in De Kapel te Eindhoven.

Deel: