Vanavond 1 november staat Moss in de kleine zaal van het Patronaat. In het voorprogramma staan de Beginners, dit is de nieuwe band van Susanne Linssen (Hospital Bombers, Awkward I ) en die verder bestaat uit leden van Scram C Baby, Ceasar en Johan. In september is het debuutalbum ‘September Sunburn’ verschenen. Hoewel het niet mijn ding is waren ze muzikaal zeker niet slecht. Het blijft elke keer weer apart  om viool te horen samen met gitaren en drums. Dit is zeker onderscheidend van de meeste bands.

Moss bracht in februari het vierde album uit en zijn nu een tour door Nederland aan het doen. Afgelopen zomer hebben ze niet veel op festivals gespeeld, maar dat maken ze nu ruimschoots goed, door diverse zalen aan te doen.

Koen van de Wardt, bassist sinds half 2013 is inmiddels helemaal geïntegreerd in de band en enorm gegroeid wat betreft het live spelen. Je ziet dat het plezier er ook afstraalt en dat werkt positief op de band en het publiek. Op de cd zingt hij zelfs een nummer; ‘Bruised’. Voor mij was het die avond de eerste keer dat ik het live hoorde. Het nummer werd door het publiek met veel enthousiasme ontvangen. Zo ook een nieuw nummer, dat op de setlist staat als ‘Sky full of Ghosts’. Ik heb werkelijk geen idee hoe ik dit nummer zou moeten omschrijven wat stijl betreft, maar het eerste dat in mij opkwam, was dat het een beetje reggea-achtige sound heeft. Wellicht zou ik het vaker moeten horen om er een definitief oordeel over te geven.

Hoewel Moss niet echt een band is dat in Nederland op de voorgrond staat, weten ze elke keer weer een goede en energieke show neer te zetten. Het gaat vaak zelfs zo ver dat Marien regelmatig zijn bril verliest bij het gitaar spelen.

Deel: