De succesvolle en energieke poprock band Go Back To The Zoo keert terug naar de Nederlandse podia met hun derde album ZOO , waarvan ‘(I Just Wanna) Milkshake’ als eerste single verscheen.

Na de doorbraak van de band met debuut Benny Blisto en hitsingles Electric en Hey DJ, verscheen vorig jaar het album Shake A Wave. Het geluid was grootser, de gitaarpartijen ruiger en de teksten serieuzer. Kings of Leon, The Vaccines en zelfs The Rolling Stones schemerden door op het album. Maar vooral hun springerige catchy poprocksongs zijn zo kenmerkend. Voor het album Zoo nam Killing Joke-bassist Martin Glover de producersrol op zich. Onder zijn pseudoniem Youth werkte hij voor U2, The Cranberries, Dido, The Verve en nog tig anderen. Op dit album keren ze terug naar de radiovriendelijke popliedjes van het debuut. De grootse productiestijl van Youth en de pakkende meezingrefreintjes van Go Back To The Zoo gaan hand in hand op potentiële radiohits als Victoria en Miracle.

Op donderdag 13 november staan ze in de Vera in Groningen, aanvang 21.00u. Het voorprogramma wordt ingevuld door het catchy gitaarpop trio Indian Askin uit Amsterdam.

Foto (c) Hans Kreutzer, archief Maxazine

Deel: