De clubtour 2014 van DeWolff bracht ze vrijdag 18 oktober in Zwolle. Het voorprogramma Faut Haut al net zo eigenzinnig als de hoofdact was de opwarmer voor het rauwe vlees van DeWolff. Faut Haut bracht nummers over groenten, rupsen en honden. De overeenkomst met DeWolff is dat ze net zo eigenzinnig zijn met een geheel eigen geluid en het feit dat zanger Pablo van de Poel meehielp aan de laatste plaat van Faut Haut. De zanger Joep Bollinger doet denken aan Lou Reed/Andy Warhol vanwege de tegendraadsheid en ook wel de persoonlijkheid die hij uitstraalt op het podium.

De set van DeWollf bestaat uit 13 nummers in 90 minuten. Veel uitgesponnen lange nummers die het live altijd goed doen. Plankgas door het repertoire met weinig rustmomenten maar met ademloos gitaarspel en een prima uitgebalanceerde wisselwerking met hammond en drums. DeWolff begint spetterend met ‘Evil Mothergrabber’. Gekleed in 70’s look, met puntlaarzen en skinny jeans, spelen Pablo, Robin en Luka de zaal langzaam plat. De muziek is energiek en snel maar het vuur slaat pas langzaam over het publiek.

DeWolff heeft aanhang in diverse leeftijfdscategoriën; de zaal is redelijk gevuld met zowel jong als wat ouder publiek. Nostalgische veertig-plussers en jongeren die deze klassemuziek ook weten te waarderen. Toch is het met name een eigen DeWolff geluid. Natuurlijk zijn er de bekende invloeden van Led Zeppelin en de Doors maar bekende invloeden dat heeft iedere band die muziek maakt. DeWolff heeft het weten te mixen in een geheel eigen uniek en opwindend geluid. Live komen ze dan ook het beste tot hun recht. Midden in de show komt Faut Haut nog een bijdrage leveren bij een lange jam hetgeen qua punt in de show een goede toevoeging is. ‘Voodoo Mademoiselle’ en ‘The Pistol’ ontbreken ook vanavond niet op de set. Acht jaar geleden begon DeWollf in de kelder met hun eerste nummer ‘Gold and Seaweed’ en daarmee sloten ze ook het enerverende concert af.

Foto’s (c) Rene Obdeijn/Maxazine

Deel: