Een schandalige behandeling, niets meer en niets minder. Dat is wat de leden van Level 42 vinden van de gevangen-neming van een Braziliaanse fan, die jaren wachtte om haar favoriete band naar Brazilië te halen, overkwam. Omdat het niet lukte de in de jaren 80 extreem populaire band naar Zuid Amerika te halen, vloog de tiener, Rosana Pereira, naar Londen om de jazzfunkband te zien en horen spelen. Voor het eerst in haar leven.

Dinsdagavond arriveerde ze op de Londense luchthaven Heathrow, om vervolgens twee concerten van Level 42 te bezoeken en weer terug te keren naar haar ouders in Brazilië. De douane besliste echter anders en geloofde niet dat een jonge fan de halve wereld overvloog voor slechts twee concerten. Rosana Pereira zit sindsdien vast in de gevangenis in Colnbroke, in afwachting van haar uitzetting. Oprichters Phil Gould en Mike Lindup hebben inmiddels contact opgenomen met de Engelse douane, aangezien Rosana niet alleen bij de harde kern fans, maar ook bij de band zelf al bekend was als die-hard fan. De Britse douane echter weigert hen te geloven en vermoedt andere motieven voor haar overtocht.

Het ziet er naar uit dat de Braziliaanse tiener al haar spaargeld voor niets heeft uitgegeven, en de inspanningen van de Britse band voor niets zijn geweest. Overigens heeft oud-drummer Phil Gould een iniatief opgeworpen een inzameling voor de Braziliaanse te organiseren bij de volgende Level 42-concerten, zodat de fan op een later tijdstip alsnog zou kunnen overkomen om de band in actie te zien.

Deel: