De Amerikaan Sam Baker is zeker een van de meest bijzondere singer-songwriters van dit moment. Samen met zangeres Carrie Elkin en pianist Chip Dolan verzorgt hij bijzondere concerten. Het trio toert van 29 oktober tot en met 9 november door Nederland. De Texaanse singer-songwriter Sam Baker maakt al een kleine tien jaar albums die van een grote schoonheid zijn. Baker groeide op in Itasca, in de buurt van Dallas. Zijn moeder speelde orgel in de kerk en zijn vader luisterde naar platen van diverse blueslegendes.

Als kind was hij vooral onder de invloed van muzikanten als Johnny Cash, vanwege de verhalen die in de liedjes verteld worden. En volgens Baker draait het leven om verhalen vertellen. Hij ziet zichzelf dan ook meer als een schrijver van liedjes dan een vertolker. Zijn muziek is dan ook letterlijk uit het leven gegrepen. In veel van zijn prachtige en ontroerende liedjes verhaalt hij met een rasperige, bijna gesproken stijl. In 2013 is zijn laatste album uitgekomen: ‘Say Grace’.

Het tourschema is als volgt:

woensdag 29 oktober – Porgy & Bess, Terneuzen aanvang 20:00 uur entree 16.75 euro
donderdag 30 oktober – Westerkerk, Amsterdam aanvang 20:15 uur entree 17.50 euro
vrijdag 31 oktober – Muziekgebouw, Eindhoven aanvang 20:15 uur entree 15 euro
zaterdag 1 november – Kooi-aap, Oude Leije aanvang 20:00 uur entree 20 euro
zondag 2 november – de Gashouder, Dedemsvaart aanvang 15:00 uur entree 15 euro
maandag 3 november – de Oosterpoort, Groningen aanvang 20:00 uur entree 12 euro
woensdag 5 november – Lock Keepers, Maassluis aanvang 20:30 uur entree 15 euro
vrijdag 7 november – In The Woods, Lage Vuursche aanvang 20:30 uur entree 15 euro
zaterdag 8 november – Theater Heerlen, Heerlen aanvang 20:30 uur entree 17.50 euro
zondag 9 november – Lux, Nijmegen aanvang 16:00 uur entree 17.50 euro

Deel: