Gisteren is de nieuwe single ‘Dangerous’ van David Guetta in première gegaan. Net zoals op zijn vorige wereldhit Lovers On The Sun worden de vocalen verzorgd door de getalenteerde Sam Martin. Zowel Lovers On The Sun als Dangerous staan op het nieuwe album ‘Listen’ dat zal uitkomen op 21 november.

De nieuwe single ‘Dangerous’ heeft een andere sound dan we gewend zijn van Guetta. Hij laat met dit funky mid-tempo nummer zien dat hij het aandurft om risico’s te nemen en buiten de gebaande paden te treden. Dit liet hij eerder op zijn vorige album ‘Nothing But The Beat’ ook al zien door Hip-Hop met elektronische muziek te combineren. Met ‘Dangerous’ laat Guetta zijn vermogen zien om stevige dance met popelementen te combineren. Dit is een van de facetten die er voor gezorgd heeft dat hij nu een van de meest succesvolle artiesten ter wereld is.

David Guetta DangerousDavid Guetta staat bekend om zijn samenwerkingen met grote artiesten zoals Rihanna, Snoop Dogg, Akon, Flo Rida, Nicki Minaj & Usher, maar promoot ook nieuw talent. Eerder nam hij zangeres Sia onder zijn vleugels en nu is het de beurt aan Sam Martin.

Het album ‘Listen’ zal nieuw materiaal van Guetta bevatten met een grote variatie aan samenwerkingen. Het album komt op 21 november uit en is de opvolger van het uit 2011 triple-platina album ‘Nothing But The Beat’ waarmee hij o.a. een Grammy won.

David Guetta werd in 2011 benoemd tot beste DJ ter wereld door DJ Mag en heeft alleen al dit jaar voor meer dan twee miljoen mensen opgetreden. Hij heeft twee vaste residencies, zowel een in de XS in Las Vegas als een in de Pacha op Ibiza, en is headliner op de grootste festivals zoals Tomorrowland. Guetta heeft meer dan 4 miljoen albums en 25 miljoen singles verkocht. Dit alles heeft geleid tot meer dan 57 miljoen facebook fans.

Deel: