Met een geschiedenis van 35 jaar is Sugar Ray & the Bluetones een vaste waarde in de blues. De leden van de band hebben ruimschoots hun sporen verdiend, hetzij als soloartiesten, hetzij als begeleiders. Zo maakte Sugar Ray Norcia deel uit van de band van Ronnie Earl en Roomful of Blues, toetsenist Anthony Geraci en drummer Neil Gouvin speelden bij praktisch bijna iedereen, bassist Mudcat Ward ondersteunde o.m. Ronnie Earl en Hubert Sumlin en Monster Mike Welch maakte naam voor zichzelf. Als zoveel talent en ervaring samenkomt bestaat het risico dat dit resulteert in een tegenvaller. Zo niet bij Sugar Ray & the Bluetones; hier ontstaat juist een passend geheel.

SugarRay BlueTones LivingTearToTearDe nieuwe cd “Living Tear To Tear” is inmiddels het negende album van deze topformatie en ook deze keer weten de heren hun reputatie waar te maken. Norcia heeft zes songs zelf geschreven, vier ervan zijn van de andere bandleden en er staan twee covers op. Het album staat vol met waar de band goed in is, namelijk volbloed Chicagoblues. Van het rockende “Rat Trap”, het rauwe “Things Could Be Worse” tot het soulvolle “Short Ribs”, het blijft spannend en boeiend. Mijn favoriete songs zijn het door Norcia prachtig gezongen “Here We Go” en “I Dreamed Last Night” met een hoofdrol voor Geraci’s toetsenwerk.

BarnOwlBlues vindt ook dit album weer een juweeltje van deze topband. Een verzameling van talent en ervaring die hier op een bijzonder fraaie manier tot uiting komt. (Severn Records) (8/10)

Deel: