Binnen een half uur was het eenmalige concert in Carré uitverkocht en Jason Mraz liet vanavond zien waarom dat was. In een vol theater was de singer-songwriter in topvorm en toonde hij zich van zijn beste kant.

Zoals een echte gastheer verwelkomde hijzelf het publiek voor een gesloten gordijn als een circusdirecteur. Hij wilde zelf zijn begeleidingsband als voorprogramma aankondigen en kreeg meteen de lachers op zijn hand toen hij Coldplay noemde als zijnde de band die achter het gordijn te wachten stond. Natuurlijk stond zijn vaste band Raining Jane te wachten en speelde zij drie eigen nummers. Vooral Mona Tavakoli, die de percussie bespeelt, is een vakvrouw maar ook een echte eyecatcher. Zittend op een rechthoekige trom is zij degene die vooral ook het publiek bespeelde.

‘Beautiful Mess’ is het eerste nummer wat Jason en zijn band ooit samen speelden en dus ook de logische openingstrack van het hoofdconcert. Na het vrolijke ‘Song For A Friend’ volgt al snel de 2014 hit ‘Hello, You Beautiful Thing’ welke al meteen de luxe zitplaatsen verruilde voor staanplaatsen. Een van de hoogtepunten voor de pauze is wanneer Jason een Schotse dame uit het publiek haalt om naast hem op het podium te zitten en te figureren op ‘Long Drive’. Dankzij het gevatte optreden van deze dame wordt het een zeer vermakelijk toneelstukje. Sowieso is Jason een zeer geestige grappenmaker en profileert hij zich bijna als een stand-up comedian die toevallig lekker kan zingen. Ook muzikaal zit de avond vol grapjes. ‘Dynamo of Volition’ wordt ingeleid met ‘Sweet Dreams’ van Eurythmics en verwerkt met de songtekst van ‘All Night Long’ van Lionel Ritchie. De grote hit ‘Lucky’ heeft opeens een gitaarriff van ‘Sweet Child Of Mine’. Het grootste applaus voor de pauze komt bij ‘Mr Curiosity’ welke hij van een klein pianostuk omzet naar een opera en via een bombastisch middenstuk weer klein eindigt.

Na de pauze worden de eerste drie nummers voor het rode gordijn gespeeld wat een heerlijke intieme sfeer creëert. ‘Make It Mine en ‘I Won’t Give Up’ komen fantastisch tot hun recht en ook het duet met zijn muzikale held Gregory Page zijn van een absolute wereldklasse. Het plezier straalt van Raining Jane af en ook Jason Mraz staat te genieten van onder andere ‘Live Is Wonderful’. Vanzelfsprekend is ‘I’m Yours’ de afsluiter welke het theater omtovert tot een kolkend Carré.

Met zijn enorme charisma, humor maar vooral zijn muzikaliteit pakte Jason Mraz het Amsterdamse theater volledig in en het publiek kreeg er geen genoeg van. Zelfs het personeel van Carré was onder de indruk van het slotapplaus, en terecht. Volgend jaar staat Jason Mraz in de Ziggo Dome maar ook dat (zit)concert zal ongetwijfeld een memorabel optreden worden.

Deel: