Toen ik de cd binnen kreeg was mijn eerste gedachte: “zucht, weer een tribuut-cd” en weer een ‘zoon van’ die casht op de faam van zijn vader. Maar je moet iedereen een eerlijke kans geven en na beluisteren van “For Pops”, zoals dit schijfje is genoemd, heb ik mijn eerste reserves toch laten varen.

MorganfieldMud KimWilson ForPops_cLarry ‘Mud’ Morganfield is inderdaad zoon van de legendarische Muddy Waters en naast zijn eigen werk speelt hij sowieso vrij veel songs van pa. Kim Wilson is de voormalige voorman van de Fabulous Thunderbirds en dus niet de eerste de beste. Samen met de gitaristen Billy Flynn en Rusty Zinn, pianist Barrelhouse Chuck, bassist Steve Gomes en drummer Robb Stupka hebben de heren een behoorlijke goed album afgeleverd. Om het ‘vintage’-gevoel te verkrijgen zijn de musici in een kamer bij elkaar gezet en dat is goed gelukt. Wat we te horen krijgen is niet een ‘best of-album’, maar er is gekozen voor een mix van bekende en minder bekende songs, die ooit door pa Waters op de plaat zijn gezet. Van de bekendere songs horen we “I Just Want to Make Love to You”, “I Want to Be Loved” en “I Love the Life I Live, I Live the Life I Love”. “Gone To Main Street” en “My Dog Can’t Bark” zijn voorbeelden van wat minder voor de hand liggende nummers. Morganfield en Wilson trappen niet in de val van het klakkeloos noot voor noot naspelen, maar geven een eigen draai aan de songs.

Al met al een behoorlijk goed album. Dertig jaar na het overlijden van Muddy Waters klinken zijn songs in deze versies fris en spontaan. Goed gedaan. (Severn Records) (7,5/10)

Deel: