Een van Nederlands bekendste chansonniers, Herman van Veen, bracht afgelopen vrijdag zijn honderdachtenzeventigste album ‘Kersvers’ uit. Op de twaalf nieuwe nummers zijn naast gitariste Edith Leerkes, haar zoon Marnix Dorrestein en violiste/zangeres Jannemien Cnossen ook Herman’s dochters Babette en Anne te horen. Van 23 oktober tot en met 6 december staat Herman van Veen met zijn nieuwe programma in Koninklijk Theater Carré.

Het album ‘Kersvers’ laat een nieuwe kant horen van de 69-jarige zanger. Het mocht moderner, vernieuwender en daarom schakelde hij de hulp in van de 23-jarige multi-instrumentalist Marnix Dorrestein met wie Herman het album produceerde. In de twaalf nieuwe nummers haalt de zanger thema’s aan als de impact van internet (op het nummer ‘Uitgerekend’), bezingt hij kleinkinderengeluk op ‘Rosa’ en staat hij op zijn kenmerkende wijze stil bij de vluchtigheid van het leven in nummers als ‘Dagreizen’ en ‘Slaap Niet’.

De uitgebreide theatertour door Nederland vormt de opmaat tot een bijzonder hoogtepunt in de carrière van de zanger: op dinsdag 25 november speelt hij zijn vijfhonderdste voorstelling in Carré.

Deel: