buitenzijde W2De voormalige sigarenfabriek van Goulmy en Baar (1897) – tegenwoordig bekend als Willem II Fabriek – is vanaf december 2010 tot de heropening op 19 september jl. aan zowel de buiten- als binnenzijde grondig en grootschalig gerenoveerd.

In het gebouw is nu plaats voor beeldende kunst en muziek. Het Centrum voor Beeldende Kunst (CBK), het Grafisch Atelier, de Digitale Werkplaats, het Atelier Beheer Stichting, diversen individuele kunstenaars, de Koninklijke Harmonie en W2 Poppodium hebben er hun plek gekregen / behouden. W2 Poppodium heeft een spectaculaire entree met garderode en kassakantoor gekregen. Het kassakantoor is beplakt met bandposters van alle klein- en grootheden die in de W2 hun optreden hebben verzorgd.

Van fotograaf Jan van de Ven is een industriële foto van de binnenzijde van de fabriek afgedrukt op een doek van 7 bij 3 meter. Dit beeld is het eerste wat je ziet bij binnenkomst.

W2 kassakantoor en garderobeDoor naar de prachtige foyer. Door de grote nieuwe deuren en ramen wordt deze ruimte prachtig verlicht. Hierdoor is de ruimte ook bijzonder geschikt geworden voor exposities, lichte muziek een borrel of diner.

Veel van de werkzaamheden zijn door de vrijwilligers van W2 Poppodium gerealiseerd. Eigenlijk moet je het gewoon komen zien. En dat kan! Want op zaterdag en zondag is het open huis in de Willem II Fabriek en zijn er rondleidingen, exposities, buurthoreca, geluidswandelingen en meer. W2 Poppodium heeft ter gelegenheid van deze openingsdagen op 20 september Den Boss 65 ‘A celebration of the 65th birthday of Bruce Springsteen’ met o.a. Straf enThunderin’ Hearts, en op 21 september De Kift geprogrammeerd.

 

Deel: