De Zweedse DJ/producer Alesso heeft gisteren zijn nieuwe single ‘Heroes’ uitgebracht. De gastvocalen op de track worden verzorgd door landgenote Tove Lo, bekend van de nummer-één-hit ‘Habits (Stay High)’. De 23-jarige Zweed Alesso heeft zich in korte tijd opgewerkt tot één van de gevestigde namen in de dance-scene. Zijn samenwerkingen met en remixes van onder andere Swedish House Mafia, Calvin Harris, Keane en OneRepublic zorgden ervoor dat Alesso transformeerde van dancefloor hero naar household name.

Zijn doorbraak volgde een jaar later, toen Alesso samenwerkte met Ingrosso en OneRepublic’s Ryan Tedder op het nummer ‘Calling (Lose My Mind)’, dat op de hoogste positie in de Billboard Dance Charts eindigde en op Spotify meer dan 33,5 miljoen keer werd beluisterd. Het succes kreeg een vervolg met Alesso’s remix van OneRepublic’s ‘If I Lose Myself’, waarvoor hij werd genomineerd voor een Grammy in de categorie Best Remixed Recording.

‘Heroes’ is de opvolger van de vorige maand verschenen single ‘Tear The Roof Up’. Via het populaire Snapchat werd afgelopen vrijdag voor het eerst een videoclip uitgebracht. Iedere minuut verscheen een tien seconden durende snippet van ‘Tear The Roof Up’. In 24 minuten werd de totale videoclip onthuld.

Deel: