De Roermondse zanger Ben Peters viert dit jaar zijn 35-jarig jubileum als carnavalsartiest. In 2012 mocht hij een gastoptreden verzorgen bij het concert van de Koningin van de vasteloavend Beppie Kraft in Ahoy. Dit heeft hem dusdanige kriebels bezorgt dat hij dit zelf ook een keer zou willen meemaken. Onder het motto “Ahoy Knock Out” voegde hij daad bij het woord en kneedde samen met bevriende collega’s een prachtige avond in elkaar.

Zoals elk optreden is de opening het nummer ‘Eye of the Tiger’ en komt Big Benny na de openingstrailer op als boxer en gaat gaat de strijd aan om er een bijzondere avond van te maken. En dat werd het.

Ondanks het feit dat de Rotterdamse hal verkleind was vanwege de achterblijvende kaartverkoop, zat de sfeer er vanaf het begin goed in bij de 3.000 meegereisde provinciegenoten. La Bamba, Ivo van der Bijl, Beppie Kraft, Déja Vu en tal van anderen zorgden voor de afwisseling op het podium, terwijl Benny de optredens opvrolijkte met ludieke verkleedpartijen. De Roermondse entertainer maakte zijn opwachting als Michael Jackson, Elvis en Sugar Lee Hooper. Het laatste deel van de show was voor Benny zelf. Onderbroken door een optreden van Beppie Kraft zette de entertainer Ahoy op zijn kop.

Voor organisator Rob Knubben van Marlestone is de opkomst een tegenvaller: “Ik had gehoopt en verwacht op zo’n 7500 bezoekers. De organisator denkt dat het vooral te maken heeft met het chauvinisme van de concertbezoeker: “De Maastrichtenaar blijkt een stuk chauvinistischer dan de Roermondenaar”. Beppie Kraft bracht zo’n 12.000 Limburgers / Maastrichtenaars op de been. Volgens Knubben speelt de voetbalwedstrijd Fortuna Sittard – Roda JC ook mee bij de wat tegenvallende kaartverkoop. Die Limburgse derby was ook op zaterdag.

Big Benny gooide de handdoek echter niet in de ring of liet zich evenmin in de hoek drijven om maar bokstermen te gebruiken. Misschien is knock out iets te opportunistisch, maar hij won zeker op punten. Bij een emotioneel bedankje aan het eind van het optreden had Peters moeite om de tranen in bedwang te houden. “Benny bedankt” werd luidkeels geroepen door de aanwezigen. Rotterdam was even van een klein stukje Limburg.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort/Maxazine

Deel: