Op 17 oktober lanceert Neil Diamond zijn nieuwe studioalbum ‘Melody Road’. Het is zijn eerste album op Universal Music, en de opvolger van het in 2008 verschenen studioalbum ‘Home Before Dark’, dat zowel in de Verenigde Staten als in Engeland op nummer 1 in de albumlijsten binnenkwam. ‘Melody Road’ is mede-geproduceerd door Don Was en Jacknife Lee.

De Amerikaanse singer/songwriter kent een indrukwekkende carrière. Zijn bekendste hit is ‘Sweet Caroline’ uit 1969, maar in totaal bracht hij in de Verenigde Staten maar liefst 37 Top 40 singles uit en 16 Top-10 albums. In 1980 speelde hij in de film ‘The Jazz Singer’, die hem de internationale hit ‘Love on the Rocks’ opleverde. Op zijn schoorsteenmantel staan diverse Grammy Awards, Golden Globe Awards en lifetime achievement awards voor zijn oeuvre en bijdragen aan de Amerikaanse cultuur.

Deel: