New Order heeft een deal gesloten met het onafhankelijke platenlabel Mute Records. De uit Manchester komende band heeft bekend gemaakt dat Mute hun volgende album zal gaan uitbrengen, echter zijn er geen details vrijgegeven over wat New Order’s 10e studio album moet gaan worden. Wel heeft oprichter Daniel Miller laten weten dat hij voordat New Order het contract ondertekende hij nieuw werk van de band heeft gehoord.

“Dit is een opwindend nieuw hoofdstuk voor zowel Mute als voor New Order en ik voel me bevoorrecht om te kunnen werken met artiesten die een lange, creatieve en succesvolle geschiedenis in de muziekwereld hebben”, liet Miller in een verklaring weten. “Toen de mogelijkheid tot een samenwerking tussen ons en de band voor het eerst besproken werd, werd ik uitgenodigd om wat van hun nieuwe werk te komen beluisteren. Ik had op dat moment geen enkele twijfel meer over het feit dat Mute het juiste label voor New Order is. We hebben al een aantal creatieve gesprekken gehad, ik kijk uit naar een opwindende toekomst”.

“New Order is blij met de samenwerking met Mute”, voegde de band er aan toe. “Mute heeft een indrukwekkende lijst met artiesten waarvoor ze werken en een geschiedenis die de onze aanvult. Dus, het gaan samenwerken met Mute voelt als thuiskomen, een terugkeer naar onze onafhankelijke roots”. Mute is opgericht in 1978. Het label heeft sindsdien muziek op de markt gebracht van onder andere Nick Cave and The Bad Seeds, Wire, Depeche Mode, Goldfrapp en Erasure.

Deel: